Rozglądam się za mieszkaniem w #olawa, którą jako tako znam, bo czasami tam bywam i pod względem ogólnej infrastruktury, sklepów, wydaje się spoko. Jest trochę rozlazła i trzeba się najeździć, ale wygląda na całkiem zadbane Ostatnio rzucił mi się w oczy #brzeg. Mieszkania trochę tańsze. Zadziwiająco dużo mieszkań było w kamienicach. Pojechałem z ciekawości obejrzeć to miasto, bo nigdy tam nie zajeżdżałem, zawsze obok. Z jednej strony jest ciekawy klimat, dużo starych budowli, są parki (o dziwo spotkałem w nich tylko parę ludzi na krzyż + w jednym waliło na pół parku od dwóch meneli, którzy wodę chyba znają z legend), też nie jest źle pod względem sklepów, ale jak na moją pierwszą wizytę i w dodatku w piątek miałem wrażenie, że sporo cyganów tam jest ( ͡°͜ʖ͡°) Poza nimi żadnych dziwnych nacji nie było, więc spoko. Zabytki zabytkami, ale dużo budynków stoi nieźle zapuszczonych, przynajmniej z wierzchu. To miasto nie było zniszczone wojną, że się tyle zachowało?
Pytanie do Was jak się żyje Wam w Brzegu? Może ktoś zna jedno i drugie miasto i ma ciekawe porównanie
@TakiJedenKtos: polecam wejść na grupę na FB "Polecam Nie Polecam w Brzegu" - tam możesz zobaczyć na co ludzie najczęściej marudzą..
ogólnie Brzeg to miasto dla rodzin z dziećmi, po 18-19 ulice są puste.. nie ma imprez, trudno powiedzieć jakie wydarzenia kulturalne ciebie interesują, ale raczej nic ciekawego nie znajdziesz... (ja kojarzę tylko Retrosferę).
Mniejszości? Tak, cyganów jest sporo i w okolicach Rynku bywają dość upierdliwi bo przesiadują całymi klanami, jest mała
Ostatnio rzucił mi się w oczy #brzeg. Mieszkania trochę tańsze. Zadziwiająco dużo mieszkań było w kamienicach. Pojechałem z ciekawości obejrzeć to miasto, bo nigdy tam nie zajeżdżałem, zawsze obok. Z jednej strony jest ciekawy klimat, dużo starych budowli, są parki (o dziwo spotkałem w nich tylko parę ludzi na krzyż + w jednym waliło na pół parku od dwóch meneli, którzy wodę chyba znają z legend), też nie jest źle pod względem sklepów, ale jak na moją pierwszą wizytę i w dodatku w piątek miałem wrażenie, że sporo cyganów tam jest ( ͡° ͜ʖ ͡°) Poza nimi żadnych dziwnych nacji nie było, więc spoko. Zabytki zabytkami, ale dużo budynków stoi nieźle zapuszczonych, przynajmniej z wierzchu. To miasto nie było zniszczone wojną, że się tyle zachowało?
Pytanie do Was jak się żyje Wam w Brzegu? Może ktoś zna jedno i drugie miasto i ma ciekawe porównanie
ogólnie Brzeg to miasto dla rodzin z dziećmi, po 18-19 ulice są puste.. nie ma imprez, trudno powiedzieć jakie wydarzenia kulturalne ciebie interesują, ale raczej nic ciekawego nie znajdziesz... (ja kojarzę tylko Retrosferę).
Mniejszości? Tak, cyganów jest sporo i w okolicach Rynku bywają dość upierdliwi bo przesiadują całymi klanami, jest mała