Wpis z mikrobloga

Panie i Panowie, może ktoś poratuje doświadczeniem w roku 2024. Jakie teraz chodzą stawki za robociznę od stanu deweloperskiego? Ogarnięcie dwóch łazienek + malowanie + Gniazdka + oświetlenie + montaż drzwi ukrytych i inne "konieczne prace" Tak naprawdę wszystko oprócz położenia podłóg i stolarki.

Dostałem wycenę 70k zł za 120m2.

Dobra to je cena?

#remontujzwykopem #deweloperka #budownictwo #dom
  • 7
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Wojtiiii: Pół roku temu robiłem 2 mieszkania. Znacznie mniejsze. 30-40 m2. Jedna łazienka, mniej drzwi, mnie punktów elektrycznych i oświetleniowych. Z podłogami. Płaciłem ok. 500 zł z metra kwadratowego. 120 m2 i 2 łazienki, to tak jakbyś robił 2 mieszkania po 60 m2. Przy większym mieszkaniu cena za metr kwadratowy powinna być nieco niższa niż przy małym. No i podłóg nie robisz. Tak więc sądzę, że to nie jest tanio.
  • Odpowiedz
@Wojtiiii za malowanie i inne głupoty to możesz robić na czarno ale pamiętaj że łazienki, hydraulika, elektryka, to bierz papier bo potem będziesz ganiać jak ci dom zaleje czy sprzęt popali, Januszy pełno

Przy takiej kwocie to powinieneś wycenić przynajmniej minimum z dwóch firm.
  • Odpowiedz
@Wojtiiii
W zeszłym roku robiłem mieszkanie 55m w Sobótce na osiedlu Lokum więc nie tak daleko od Wrocka i wyszło zdecydowanie więcej za mkw po podłodze niż u Ciebie więc moim zdanie masz dobra cenę. Zależy teraz tylko czy wykonanie będzie dobre ;)
  • Odpowiedz