Wpis z mikrobloga

I to jest taki moment w którym w-----a mnie VAR.
Było jasno powiedziane że VAR ma wkraczać w wypadku EWIDENTNYCH pomyłek arbitra. Nawet jeśli jest tu jakaś kontrowersja to z pewnością żółta nie była jakąś ewidentną pomyłką
#mecz
  • 10
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@thorgoth: no var jest przy ewidentnych pomyłkach, czyli np. karny albo czerwona. Coś co może zaważyć na wyniku w meczu. Bo jak żółtej za faul nie da to wielkiego wpływu nie ma, a ewidentna czerwona musi być.
  • Odpowiedz
  • 0
@MrFryteczka: @Hfishman1
no ale nie była ewidentna. Sędzia się z niej wybroni ale to zupełnie co innego.

Sousa był daleko za światłem bramki. DOGSO na czerwoną się wybroni ale VAR miał być przy sytuacjach pomyłek RAŻĄCYCH a nie w sytuacjach jeden rabin powie tak a drugi srak. Nic tu rażącego nie było, za podobne sytuacje setki razy było tylko żółtko i setki razy jeszcze będzie, w innych meczach.
  • Odpowiedz
@thorgoth: doczytaj sobie przepisy kiedy można var użyć. Można gdy jest sytuacja w której należy się czerwona kartka, ale to sędziego wołają i to podlega jego interpretacji. Bo równie dobrze przy ewidentne czerwonej, by stwierdził że jednak nie według niego, a ci z varu by dali za to
  • Odpowiedz
  • 0
@Hfishman1: nie wiem czy nie rozumiesz czy nie chcesz rozumieć.
VAR miał być w sytuacji rażących pomyłek a NIE w absolutnie każdej sytuacji związanej z potencjalną czerwoną kartką.
Jeżeli sytuacja jest niejednoznaczna to z założenia nie powinna być rozpatrywana przez VAR.
  • Odpowiedz