Gdzie można p----------ć Janusza #taxi który nie raczył włączyć taksometru i próbował wyłudzić jeszcze kosmiczną kwotę za kurs? Pomylił się bo jeżdżę na tej trasie często zwykłymi taksówkami z korpo zamawianymi przez aplikację (lokalna korpo żadne bolty, ubery czy freenow) i wiem jaka jest cena za ten kurs. Ale byłem zmuszony wziąć pierwszą lepszą z postoju. Ogólnie miał bym to w dupie gdyby zawołał normalną cenę za kurs, ale on sobie zawołał 3x więcej. Oczywiście nie zapłaciłem i rzuciłem mu kwotę jaką zawsze płacę pomniejszoną o VAT, gość zgłupiał myślał że trafił na frajera. Nawet się nie darł. Ale nie lubię takiego cwaniactwa, już j---ć te rachunki ale taksometru nie włączyć? Poza urzędem skarbowym gdzie to zgłosić żeby mu wsiadł jakiś tajniak i odebrał licencję? Bo obstawiam że on to cały czas robi Wołam #uber #freenow dla zasięgu. Staruch był niezrzeszony, nie miał żadnych naklejek itp poza numerem bocznym i cennikiem za km/start który był prawidłowy z konkurencją
@BelkaBec Dla czego? Nie ma jakiś ludzi kontrolerów którzy to weryfikują po zgłoszeniu? Przecież on pewnie tego taksometru w większości razy nie włącza nie wspominając już o rachunku. Nie muszę mieć rachunku żeby iść do urzędu skarbowego zgłosić zengo nie dostałem, chyba logiczne to jest co nie? Miałem mu nóż przyłożyć żeby mi wypisał rachunek? Mogłem mu nie zapłacić ale nie o to tu chodzi, chodzi o to żeby cwaniaka u----ć
@kikiton jak znasz numer boczny, licencji, czy chociażby numer rejestracyjny to najwięcej koło d--y mu narobisz powiadamiając urząd wydający licencję, najczęściej to lokalny urzad miasta. Ale ogólnie bez jakiegoś nagrania czy dokumentu to wiesz jak będzie...
I dlatego między innymi warto inwestować w krajowe firmy, a nie gigantów zza granicy. Nie dość, że płacą dużo wyższe podatki, to jeszcze angażują się w sprawy kraju. Szacunek panie Brzozka #inpost #powodz
Ogólnie miał bym to w dupie gdyby zawołał normalną cenę za kurs, ale on sobie zawołał 3x więcej. Oczywiście nie zapłaciłem i rzuciłem mu kwotę jaką zawsze płacę pomniejszoną o VAT, gość zgłupiał myślał że trafił na frajera. Nawet się nie darł. Ale nie lubię takiego cwaniactwa, już j---ć te rachunki ale taksometru nie włączyć?
Poza urzędem skarbowym gdzie to zgłosić żeby mu wsiadł jakiś tajniak i odebrał licencję? Bo obstawiam że on to cały czas robi
Wołam #uber #freenow dla zasięgu. Staruch był niezrzeszony, nie miał żadnych naklejek itp poza numerem bocznym i cennikiem za km/start który był prawidłowy z konkurencją
Miałem mu nóż przyłożyć żeby mi wypisał rachunek?
Mogłem mu nie zapłacić ale nie o to tu chodzi, chodzi o to żeby cwaniaka u----ć