Aktywne Wpisy
TheOneAndOnly +347
Smieszy mnie ze wykopki na kazdym kroku pisza ze NIE WOLNO placic za dziewczyne, kolacje zawsze pol na pol i bron boze sponsorowac wakacji bo jest sie wtedy cuckiem i betabankomatem XD
Moja byla zarabiala 2tys a ja w it 15, jakbym nie placil za nasze wyjazdy to bym nigdy nigdzie nie pojechal XD
Zrozumcie ze pieniadze to rzecz nabyta a dla bliskiej osoby chce sie jak najlepiej
#zwiazki
Moja byla zarabiala 2tys a ja w it 15, jakbym nie placil za nasze wyjazdy to bym nigdy nigdzie nie pojechal XD
Zrozumcie ze pieniadze to rzecz nabyta a dla bliskiej osoby chce sie jak najlepiej
#zwiazki
SPiR_SWOJAK +228
Kupuj polskie produkty - ketchup (cz.2)
#ketchup #kupujpolskieprodukty
😎🍅 Kolejna grafika w ramach naszej akcji informacyjnej "Kupuj polskie produkty" - ponownie dotycząca ketchupów! Okazało się, że polskich firm jest więcej - nie chcieliśmy ich pomijać!
😋Na Wasze stoły i grille polecamy
#ketchup #kupujpolskieprodukty
😎🍅 Kolejna grafika w ramach naszej akcji informacyjnej "Kupuj polskie produkty" - ponownie dotycząca ketchupów! Okazało się, że polskich firm jest więcej - nie chcieliśmy ich pomijać!
😋Na Wasze stoły i grille polecamy
Skojarzenie czarno-białych filmów z artystycznym kinem jest wyłącznie dlatego że przez długi czas film kolorowy był cholernie drogi i o ile wielkie studia filmowe przy kręceniu blockbusterów było stać, tak niezależnych twórców nie i musieli kręcić na czarno-białej taśmie. Ostatni znany mi taki przypadek kręcenia w czerni i bieli z racji niskiego budżetu to film "Clerks".
Natomiast obecnie gdy kamery w ogóle nawet nie mają filmu tylko kręcą w cyfrze to nie ma żadnego powodu. Równie dobrze można by kręcić film niemy. Jak wchodził film dźwiękowy to też byli ludzie którzy twierdzili że film niemy jest lepszy artystycznie jako medium bo skupia się na emocjach, a nie dialogu. No tyle że nadal można zrobić film dźwiękowy w którym praktycznie nie ma dialogu i główny nacisk idzie na emocje (typu "WALL-E" albo "Walka o ogień"), więc nie wiem po jaką cholerę pozbywać się jakiegoś bodźca kompletnie.
Żeby nie było, pomijam kategorię homage, bo tam to można nakręcić nawet film niemy stanowiący np.: hołd dla Charliego Chaplina czy Bustera Keatona tak jak to chociażby Mel Brooks w "Niemym kinie", ale to jest mocno specyficzna kategoria, mi chodzi o ludzi którzy myślą że jak nakręcą czarno-biały film to daje to +100 do głębokości i artyzmu xD
#film #filmy #kino #kultura #sztuka #takaprawda