Aktywne Wpisy
stormi +32
kto ma najpiekniejsze usta na swiecie? oczywiscie, ze ja
N-Avoie +14
Pytam na poważnie. Uznajecie mnie za nooba, ale ja to muszę wiedzieć.
Głównie przeglądam Mirko, nie udzielam się, ale od lat przewija się temat Think Padów. Ich wyższości nad innymi laptopami, że są dla ekspertów itp. nawet dziś w gorących ktoś pyta, czy powstała już jakaś konkurencja dla Think Padów, że taki niezawodny do pracy zdalnej (inne się nie nadają do pracy zdalnej?).
Pytam serio. Co, oprócz tego sutka, którym trudno się posługiwać, posiadają
Głównie przeglądam Mirko, nie udzielam się, ale od lat przewija się temat Think Padów. Ich wyższości nad innymi laptopami, że są dla ekspertów itp. nawet dziś w gorących ktoś pyta, czy powstała już jakaś konkurencja dla Think Padów, że taki niezawodny do pracy zdalnej (inne się nie nadają do pracy zdalnej?).
Pytam serio. Co, oprócz tego sutka, którym trudno się posługiwać, posiadają
Wrzucam tu ciekawą informację z twittera.
1/⚡️Kilka interesujących informacji z frontu pod #kursk, które wymagają potwierdzenia.
Brak komunikacji między RUS oddziałami jest główną przyczyną pogarszającej sie dla nich sytuacji.
2/ Armia, Specnaz, Rosgwardia, itd. działają w swoich silosach osobno, nie ma wspólnego sztabu i komunikacji. RUS Minister Obrony powołał radę koordynacyjną. 😂 Pewnie dwa oddziały w sąsiednich zagajnikach będą się komunikować przez sztab w Moskwie.
3/ Wojska UKR miały wyjść na tyły miejsc. Korieniewo z obu flanek.
Na płn. od Sudży tworzy sie mały kocioł z RUS oddziałami.
UKR wojska miały zająć Giri i strategiczny most na rzece Psioł i posuwać się dalej w kierunku wschodnim.
4/ Coraz częściej pojawia się informacja, że ilość RUS żołnierzy wziętych do niewoli przez UKR przekroczyła już 2000, a nawet 2500 (głównie poborowi). Całe RUS zgrupowanie #kursk szacowane było na 10000 żołnierzy.
Link: https://x.com/EdwardWeinert/status/1824232322008506462
@Filjan: oni się nawet średnio lubią.
@dqdq1: więc jest nadzieja, że będą się tłukli wzajemni korzystając z okazji
@Filjan: scrum of scrums #pdk ( ͡° ͜ʖ ͡°)