@Arbuzlele: @WielkiNos problem w tym że samotną matką w dzisiejszych czasach zostaje się na własne życzenie, w sytuacji gdy 90% pozwów rozwodowych skłądają kobiety. Dla mnie jeśli wchodzisz w coś takiego, to znaczy że dobrze sobie to przemyślałeś a nie "jakoś to będzie|". Wniosek o rozwód powinien z automatu kasować pół majątku przez skłądającego by wykluczyć składanie go pod gównopretekstem, bo inaczej to urąga instytucji małżeństwa w ogóle brakiem
@Niewidzialny_fetyszysta_na_rowerze albo nie powinno być w ogóle rozwodów lub bardzo trude do uzyskania tak, żeby ludzie się dobrze zastanowili nad wiązaniem się z kimś i żeby bardziej się opłacało pracować nad małżeństwem niż rozwodzić.
bardziej się opłacało pracować nad małżeństwem niż rozwodzić.
@WielkiNos: pracować nad małżeństwem to już jest Red flag właśnie. Albo jest dobrze od początku, albo się pracuje nad małżeństwem, co jest samooszukiwaniem się, że jest/będzie dobrze
albo nie powinno być w ogóle rozwodów lub bardzo trude do uzyskania tak, żeby ludzie się dobrze zastanowili nad wiązaniem się z kimś i żeby bardziej się opłacało pracować nad małżeństwem niż rozwodzić.
@WielkiNos: Po tym tekście już jestem na 100% pewien, że te konto prowadzi jakiś piwniczny przegryw który nigdy nie był w związku o małżeństwie nie wspominając i tak sobie tylko gdyba teoretycznie xD Parówo pamiętasz, że do
@WielkiNos: pracować nad małżeństwem to już jest Red flag właśnie. Albo jest dobrze od początku, albo się pracuje nad małżeństwem, co jest samooszukiwaniem się, że jest/będzie dobrze
@WielkiNos: Po tym tekście już jestem na 100% pewien, że te konto prowadzi jakiś piwniczny przegryw który nigdy nie był w związku o małżeństwie nie wspominając i tak sobie tylko gdyba teoretycznie xD Parówo pamiętasz, że do