Wpis z mikrobloga

Miraski, będę niedługo 2-3 dni w #zakopane głównie pod kątem Morskiego Oka, ale może macie jakieś polecajki, gdzie warto zajrzeć lub gdzie wpaść na fajne gastro?
#podroze #turystyka
  • 8
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@kaczek93: z gastro ja lubię Trattoria Adamo i wegańskie Bistro Las. Restauracja przy KominQ też mi siadła, ewentualnie u Fiakra na Krupówkach.
  • Odpowiedz
@kaczek93: w Adamo w zasadzie wszystko było naprawdę smaczne, od pizzy przez makarony po wołowinę (jak na warunki Zakopiańskie mają stosunkowo wąską kartę). W Bistro Las jadłem ichnie burgery, mimo, że wegańskie to lepsze niż w innych miejscach w Zakopanem (odradzam absolutnie z tego miejsce restaurację Tunel - najgorsze burgery jakie jadłem w życiu). U Fiakra to ten firmowy kotlet nawet obleci (pod żadnym pozorem nie brać desek na kilka
  • Odpowiedz
@kaczek93: kawa z widokiem na góry w STRH Bistro Art Cafe, jak na wynos to La Mano (klimat w środku taki sobie, ale kawa super), koniecznie Karczma u Wnuka - stara izba ze swojskim jedzeniem i bardziej włoskie klimaty w Tratoria Adamo
  • Odpowiedz
  • 1
@whoru: Dzięki Miras za te polecajki. Byłem tylko 3 dni i oprócz Adamo były to jedyne gastro, które odwiedziłem, sugerując się Twoją polecajką (Bistro Las, STRH, Fiakr). Wszysktie były warte uwagi. Żurek u Fiakra chyba najlepszy, jaki jadłem.
Burger w Bistro pyszniutki, ale mikroskopijny i czas oczekiwania jakoś się strasznie dłużył.
  • Odpowiedz