Aktywne Wpisy
Kgdygryhy +91
#frajerzyzmlm
Gościu mi makaron na uszy nawija że zarabia kupę kasy po czym wysyła mi konto demo. 😀
Gościu mi makaron na uszy nawija że zarabia kupę kasy po czym wysyła mi konto demo. 😀
Skopiuj link
Skopiuj linkWykop.pl
W ciągu ostatniej doby miało miejsce 9 wypadków śmiertelnych w których zginęło 9 osób.
254 wypadki drogowe ze skutkiem śmiertelnym od początku wakacji.
274 ofiary śmiertelne w wypadkach drogowych od początku wakacji.
35 osób zmarło w ciągu 30 dni od zdarzenia drogowego w którym uczestniczyło.
Czyli w trakcie wakacji w 289 wypadkach zginęło w sumie 309 osób.
W poprzednim roku statystyki po 53. dniu wakacji wyglądały następująco:
Rok temu:
6 wypadków / 8 ofiar śmiertelnych w ciągu ostatniej doby - Link do wpisu.
299 wypadków drogowych ze skutkiem śmiertelnym od początku wakacji
331 ofiar śmiertelnych w wypadkach drogowych od początku wakacji
Ponadto z wczoraj:
275 zatrzymanych nietrzeźwych kierujących w ciągu ostatniej doby co daje
15.861 zatrzymanych nietrzeźwych kierujących od początku wakacji
88 wypadków drogowych w ciągu ostatniej doby co daje
3.738 wypadków drogowych od początku wakacji
100 rannych w wypadkach w ciągu ostatniej doby co daje
4.287 rannych w wypadkach od początku wakacji
Utonięcia:
2 utonięcia w ciągu ostatniej doby
135 utonięć od początku wakacji
UWAŻAJCIE NA SIEBIE!
i na debili na drodze
źródło mapy
interaktywna mapa
DLACZEGO MAPA PODZIELONA JEST W TEN SPOSÓB
źródło dodatkowych statystyk
źródło statystyk o utonięciach
-------
Jeżeli podoba Ci się to co robię, to możesz postawić mi wirtualną kawę. buycoffee.to/salido Dziękuję!
#smiertelnewypadki
.
1. Pomorskie. Wypadek na DK 20 w miejscowości Żółno w gminie Lipusz. 47-letni kierujący z powiatu bytowskiego skodą superb zderzył się z przebiegającym łosiem, zjechał na pobocze i uderzył w przydrożne drzewo. Kierowca pomimo reanimacji zmarł.
2. Warmińsko-mazurskie. Wypadek pod Mrągowem, na trasie Wyszembork - Szczerzbowo. Ze wstępnych ustaleń policjantów wynika, że kierujący nie dostosował prędkości do warunków panujących na drodze w wyniku czego uderzył w przydrożne drzewo, na skutek czego poniósł śmierć. Kierującym był 21-letni mieszkaniec powiatu mrągowskiego. Z ustaleń funkcjonariuszy wynika, że kierujący nie posiadał uprawnień do kierowania oraz wydane zostały wobec niego sądowe zakazy prowadzenia pojazdów.
3. Mazowieckie. Wypadek w Zygmuntowie, w gminie Opinogóra Górna. Około godz. 17.40 kierujący Audi A4, 55-letni mężczyzna uderzył w pojazd Audi 80, którym kierowała 53-letnia mieszkanka Zygmuntowa. Niestety, pomimo podjętej reanimacji kobieta zginęła na miejscu. Dwoje pasażerów audi A4 w wieku 20 i 48 lat zostało przewiezionych do szpitala. Nieoficjalnie, od świadków zdarzenia, dowiedzieliśmy się, że kobieta próbowała wykonać manewr skrętu. W tym samym momencie w jej samochód uderzył wyprzedzający ją kierowca Audi A4.
Wypadki - łącznie 254 po 53. dniu wakacji
• W. mazowieckie 36
• W. wielkopolskie 27
@Salido:
Ciekawe bo auto nie wygląda na poważnie uszkodzone, tym bardziej że strzał poszedł w stronę kierowcy a mowa jest o pasażerce. Czyżby brak zapiętych pasów?
Komentarz usunięty przez autora
Przepraszam, że wątpiłem w nieomylność sądu. Wydając kolejne zakazy prowadzenia pojazdów i nie wsadzając go do więzienia miał jak widać swój ukryty cel.
Ze wstępnych ustaleń policjantów wynika, że kierujący nie dostosował prędkości do warunków panujących na drodze w wyniku czego uderzył w przydrożne drzewo, na skutek czego poniósł śmierć. Kierującym był 21-letni mieszkaniec powiatu mrągowskiego. Z ustaleń funkcjonariuszy wynika, że kierujący nie posiadał uprawnień do kierowania oraz wydane zostały wobec niego sądowe zakazy prowadzenia pojazdów.
Nigdy nie jest mi szkoda takich oszołomów
@lenanela: pewnie "tylko kawałek i nic się nie stanie" albo jechali już 100 razy tak i zawsze się udawało: no tym razem niestety się nie udało
Komentarz usunięty przez moderatora