Wpis z mikrobloga

aha czyli słup tak se po prostu grzebie w bazie danych z kontaktami, jak ja pracuje w banku to też tak mogę sobie poprzeglądać, kto ma konto bo tak mi się chce - kochani twórzmy historie i piszemy maile do uodo niech skontrolują co tam się dzieje !

adres: kancelaria@uodo.gov.pl
Temat: Wniosek o przeprowadzenie kontroli w spółce "LUPULOS MEDIA" w związku z naruszeniem ochrony danych osobowych

Szanowni Państwo,

Zwracam się z prośbą o przeprowadzenie pilnej kontroli w spółce "LUPULOS MEDIA Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością" z siedzibą w Chotomowie (ul. Piusa XI 30A, 05-123, NIP: 5361956863, REGON: 389927451, KRS: 0000921002) w związku z naruszeniem przepisów o ochronie danych osobowych.

Na jednym z filmów opublikowanych na platformie YouTube, youtuber Kamil Janusz Labudda, znany pod pseudonimem "Budda", przyznał się do korzystania z dostępu do bazy danych osobowych i kontaktowych osób, które brały udział w loterii "7 AUT X BUDDA" organizowanej przez wyżej wymienioną spółkę. Z informacji przedstawionych w nagraniu wynika, że mógł on sprawdzać, kto brał udział w loterii, co budzi moje poważne obawy o naruszenie przepisów RODO.

W związku z powyższym proszę o:
a) Sprawdzenie, czy Kamil Janusz Labudda (pseudonim Budda) rzeczywiście korzystał z dostępu do danych osobowych, na jakiej podstawie i czy jest on upoważnionym pracownikiem spółki "LUPULOS MEDIA", a jeśli nie, na jakiej zasadzie został mu przyznany dostęp do danych.
b) Jeżeli stwierdzą Państwo, że doszło do naruszenia przepisów o ochronie danych osobowych, proszę o nałożenie stosownej kary na spółkę "LUPULOS MEDIA".

Dodatkowo pragnę zwrócić uwagę, że spółka "LUPULOS MEDIA" organizuje obecnie kolejną loterię. W związku z kontrowersjami dotyczącymi youtubera "Budda" oraz jego dziwnych powiązań, wnoszę o szczególną uwagę i nadzór nad działaniami tej spółki w kontekście przetwarzania danych osobowych.

Na potwierdzenie moich zarzutów, przesyłam link do wypowiedzi youtubera, która jest podstawą mojej skargi: https://www.youtube.com/watch?v=7uHHFK4gM3g (od minuty 6:25)

Z poważaniem

#budda #famemma
innych - aha czyli słup tak se po prostu grzebie w bazie danych z kontaktami, jak ja ...
  • 8
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@innych: o mamy tu gagatka co pisał te swoje opowiadania a jednak grał o samochody.

btw. jakie to uczucie dostać pozdrowienia od buddy? musi być niesamowite.
  • Odpowiedz
@innych no i pięknie, naruszył zasadę ograniczenia celu, bo jak mniemam nikt nie dał mu uprawnień do grzebania w swoich danych poza loterią. Nie dość, że są podejrzenia, że jest słupem to w tym przypadku brak jest podejrzeń, że jest idiotą. Świetna robota Mirek.
  • Odpowiedz