Wpis z mikrobloga

Zawsze mnie dziwi jak ludzie zachwalaja swojskie jajka i placa za nie 3 razy wiecej - ja roznicy nie czuje, wiec kupuje ze sklepu.
Ciekawe czy ktos zrobil jakis eksperyment w ciemno czy ludzie sa w stanie rozpoznac jajko swojskie od tego ze sklepu sciolkowego i z wolnego wybiegu.

#kuchnia #gotujzwykopem #jedzenie #mirkokoksy
  • 23
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@CzerwoneJablko nope, białko. Białko jaja ma dwie "fazy", gęstą otaczającą żółtko i rzadką. W starych jajach stosunek objętości białka gęstego do rzadkiego zmniejsza się a całe białko zmienia konsystencję z galaretowatej na płynną. Gotowanie jajka w koszulce ze starych jajek jest praktycznie niewykonalne, bo białko rozpływa się w wodzie, a w świeżym jaju mocno trzyma się żółtka.
drobnenataryfe - @CzerwoneJablko nope, białko. Białko jaja ma dwie "fazy", gęstą otac...

źródło: 1000011114

Pobierz
  • Odpowiedz