Aktywne Wpisy
mirko_anonim +10
✨️ Obserwuj #mirkoanonim
#finanse #oszczedzanie #emerytura
Zupełnie poważnie zastanawia mnie jak niektórzy podchodzą do finansów i życia z tym związanego. Mam parę znajomych, we dwoje zarabiają okolice 20k miesięcznie, pracują zdalnie, są przed trzydziestką. Mieszkają w mieszkaniu 37 metrów, nie spłacają hipoteki, dzieci nie planują, na wakacje jeżdżą tylko na 2-3 dni bo „to szkoda pieniędzy”. Nigdzie nie wychodzą, nic nie kupują. Wszystko co im zostaje
#finanse #oszczedzanie #emerytura
Zupełnie poważnie zastanawia mnie jak niektórzy podchodzą do finansów i życia z tym związanego. Mam parę znajomych, we dwoje zarabiają okolice 20k miesięcznie, pracują zdalnie, są przed trzydziestką. Mieszkają w mieszkaniu 37 metrów, nie spłacają hipoteki, dzieci nie planują, na wakacje jeżdżą tylko na 2-3 dni bo „to szkoda pieniędzy”. Nigdzie nie wychodzą, nic nie kupują. Wszystko co im zostaje
sruba_m3 +82
Ech, dobrze wam radzę. Nie róbcie sobie gówniaka. Największy błąd w moim życiu. Jakby podsumować pięcioletni czas jaki spędził na tej planecie to najbardziej uderza dysproporcja chwil dobrych do chwili złych (oczywiście z mojej perspektywy, a nie jego), gdzie dobrych to jest jakieś 5 min dziennie, reszta to złe. Przy czym te dobre to jakieś g---o typu rozśmieszy cię, albo po prostu zrobi coś jak należy, czyli w ogólnym rozrachunku c---a warte
CHRYSTE PANIE
Zamiast tego breakdance mogliby dać wiejski rzut babą w dal xD
Czaicie że po czymś takim, ktoś wygrywa medal, kasę, awans w wojsku jeżeli jest wojskowym (ostatni pomysł Kosiniaka) i emeryturę olimpijską? xDDD to już chłopy z #krakow które regularnie od lat prezentują show breakdancowe na rynku robią to lepiej.
@Krs90: to samo pomyślałem, a widziałem ich może raz w akcji z 10 lat temu :D
PS. z tego co kojarzę to break dance jest bardzo kontuzjogenny i wpływa negatywnie na stawy, oczywiście jak ktoś dużo ćwiczy i celuje w bycie PRO
@PiccoloColo: xDDD
@Krs90: to dlaczego nie wpadli na pomysł aby udać się na IO i zdobyć dla Polski złote medale?
Nie ma paraolimpiady dla psychicznie chorych.
You put your left foot back, your right in front
Tip your head back, let it touch your butt
'Til you feel a little pop, like what the fck?
Motherfck, fck a duck, what the fuk? I'm stuck