Wpis z mikrobloga

Obejrzałem mecz z powtórki dość wnikliwie i chciałbym się pochylić trochę nad Bartłomiejem Bołądziem, który wczoraj dosłownie wszedł na parę piłek, a którego gra przeszła bez większego echa, bo w tym ferworze emocji jego krótka obecność na boisku nie miała prawa się utrwalić w szerszej świadomości publicznej.
Gość wchodzi na boisko PO RAZ PIERWSZY na tych Igrzyskach, Jego pierwszy kontakt z piłką w tym meczu I W OGÓLE NA IGRZYSKACH...... i zdobywa asa serwisowego. Czyli zrobił już więcej niż Kaczmarek przez całe IO. Potem znowu dobry serwis, ale Amerykanie przyjęli, skończyli akcję, koniec podwójnej zmiany, Bołądź schodzi.
Potem dostaje szansę jeszcze jeden raz, jest trochę dłużej na boisku. Ale tylko trochę. Co się wtedy dzieje? Ma kilka ataków, których nie kończy, ale - co najważniejsze - omija blok i uderza piekielnie mocno, ale do boiska się nie dobija przez wzgląd na fenomenalną grę Amerykanów (zwłaszcza Shojiego) w obronie. Raz uderza piekielnie mocno, ale Amerykanie farcą, bo piłka się od nich odbija, wraca na naszą stronę i gdzieś zahacza o linię końcową. Natomiast jedna piłka, którą dostał Bartek była cholernie trudną piłką sytuacyjną. Daleko od siatki, potrójny blok - większość naszych generalnie by się tu już zesrała, może poza Leonem i Fornalem. A Bartek co robi? R---------a z tych kilku metrów od siatki ten blok, wykręca i zdobywa punkt (blok-aut).
Dla mnie to jest bardzo mocny punkt w reprezentacji i jeżeli Kurek znowu się zatnie w meczu z Francuzami, a umówmy się - nie jest w optymalnej formie, młodszy też się nie będzie robił i najprawdopodobniej jest po prostu pastprime, chociaż PESELu mu nie wypominam, bo nadal jest ważną opoką w reprezentacji, to jednak Bołądź powinien dostać wtedy szansę.
#siatkowka #paryz2024
Makavlani - Obejrzałem mecz z powtórki dość wnikliwie i chciałbym się pochylić trochę...

źródło: sdz

Pobierz
  • 7
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Makavlani: taktyka bedzie nastepująca - jak Kurek i co za tym idzie nasza gra się posypie to wejdzie Bołądź. Jak wynik będzie dla nas korzystny to będzie wchodził Kaczmarek na podwójne zmiany. Tak przynajmniej mi się wydaje że Grbic już sobie ustalił.
  • Odpowiedz