Aktywne Wpisy
slkt +615
Garść informacji dla zabetonowanych głów:
1. Wprowadzenie podatku od pustostanu powinno iść w parze z regulacją kwestii nieuczciwych wynajmujących.
2. Nikt nie każe Ci wynajmować Twojego pustostanu. Możesz zapłacić podatek i wszystko będzie git. Możesz też go sprzedać.
3.
1. Wprowadzenie podatku od pustostanu powinno iść w parze z regulacją kwestii nieuczciwych wynajmujących.
2. Nikt nie każe Ci wynajmować Twojego pustostanu. Możesz zapłacić podatek i wszystko będzie git. Możesz też go sprzedać.
3.
pumpspray +455
Zdjęcia, które moja głowa traktuje jako błąd w symulacji
#matrix
#matrix
Edit: Revolut ma do jakiejś kwoty za friko przewalutowanie czy jak?
@jombsik: w darmowym planie do 5k miesięcznie, potem 0,5% prowizji
A w drugą stronę? Jak najtaniej przelać
Serio jak na XTB mam konto PLN i za to kupiłem akcje w USD (podczas kupna przewalutowało z 0,5%) to przy sprzedaży znowu mi przewalutuje i
Rozumiem, że chodzi tylko o brak tego 0,5% prowizji za
@nabrzmialy: dzięki. To się w sumie nie opyla babrać bo prowizja ta sama.
XTB ma rachunki w Pekao SA, czyli w tym z żubrem. Najtaniej otworzyć właśnie tam konto walutowe USD i za darmo masz przelewy z XTB i w drugą stronę.
W sumie ciekawe jakbyś przelał bez przewalutowania. Walutomat nie pobiera żadnej prowizji za przelewy, więc wykorzystać go tylko do tego, że mają konta w wielu bankach.
Nie wiem czy czegoś nie przeoczyłem, bo nie słyszałem o czymś takim.
Ogólnie jestem w tej samej sytuacji, wczoraj niefrasobliwie otworzyłem pozycję na akcje w dolarach używając głównego konta w złotówkach. Bez świadomości, że nie tylko przewalutowanie na otwarcie, ale też wypłata dywidend i zamknięcie pozycji to dojenie, bo nie da się wybrać, na które konto te dolary mają wrócić.
Jak coś wykminisz,
Czy konto w USD w Pekao coś kosztuje?