@josb515: na polskie standardy mieso jest zbyt surowe, a znane mi tylko, ze takie rozowe moze byc ewentualnie jedzony schab iberico, sam nie wiem dlaczego. To normalny stopien wysmazenia u Was?
@peoplearestrange: Zjawisko to nazywa się "Pinking" w wieprzowinie. Nawet jeśli mięso jest całkowicie ugotowane, może wyglądać na czerwone z powodu obecności czerwonego białka, mioglobiny. Większość słynnych restauracji serwujących smażoną wieprzowinę w Korei wykorzystuje to zjawisko jako punkt marketingowy.( ͡°͜ʖ͡°)
Dzisiejszy obiad.
Kotlety schabowe.
Podawane z białym ryżem, sałatką z kapusty i zupą miso.
37.22 PLN
W Korei to danie jest powszechnie nazywane "돈까스donkatsu".
W rzeczywistości w kuchni koreańskiej kotlety są zazwyczaj podawane obficie polane sosem.
2024.08.06
#obiadove #foodporn #porea #korea