Aktywne Wpisy
Nacho_Libre +14
#sluchamzlastfm #sluchamzlastfm2 #muzyka #spotify #lastfm
Dzień dobry,
W ten niedzielny poranek zapraszam do cotygodniowego Waszego zestawienia najczęściej słuchanych albumów w serwisie last.fm w kończącym się tygodniu.
Słucham
Dzień dobry,
W ten niedzielny poranek zapraszam do cotygodniowego Waszego zestawienia najczęściej słuchanych albumów w serwisie last.fm w kończącym się tygodniu.
Słucham
Koyana +26
Tak szkalujecie samotne matki, a gdyby nie one, wielu z Was znalazłoby się w domu dziecka, bo ojciec wyszedł po mleko i już nie wrócił.
#takaprawda #macierzynstwo #p0lak
#takaprawda #macierzynstwo #p0lak
W ciągu ostatniej doby miało miejsce 10 wypadków śmiertelnych w których zginęło 11 osób.
222 wypadki drogowe ze skutkiem śmiertelnym od początku wakacji.
241 ofiar śmiertelnych w wypadkach drogowych od początku wakacji.
32 osoby zmarły w ciągu 30 dni od zdarzenia drogowego w którym uczestniczyło.
Czyli w trakcie wakacji w 254 wypadkach zginęły w sumie 273 osoby.
W poprzednim roku statystyki po 44. dniu wakacji wyglądały następująco:
Rok temu:
6 wypadków / 8 ofiar śmiertelnych w ciągu ostatniej doby
246 wypadków drogowych ze skutkiem śmiertelnym od początku wakacji
263 ofiary śmiertelne w wypadkach drogowych od początku wakacji
Ponadto z wczoraj:
360 zatrzymanych nietrzeźwych kierujących w ciągu ostatniej doby co daje
13.446 zatrzymanych nietrzeźwych kierujących od początku wakacji
71 wypadków drogowych w ciągu ostatniej doby co daje
3.125 wypadków drogowych od początku wakacji
82 rannych w wypadkach w ciągu ostatniej doby co daje
3.553 rannych w wypadkach od początku wakacji
Utonięcia:
1 utonięcie w ciągu ostatniej doby
120 utonięć od początku wakacji
UWAŻAJCIE NA SIEBIE!
i na debili na drodze
źródło mapy
interaktywna mapa
DLACZEGO MAPA PODZIELONA JEST W TEN SPOSÓB
źródło dodatkowych statystyk
źródło statystyk o utonięciach
-------
Jeżeli podoba Ci się to co robię, to możesz postawić mi wirtualną kawę. buycoffee.to/salido Dziękuję!
#smiertelnewypadki
.
1. Pomorskie. Wypadek na ul. Janka Wiśniewskiego w Gdyni. 42-letni mieszkaniec Gdyni jechał motocyklem marki Yamaha w kierunku Estakady Kwiatkowskiego, stracił panowanie nad motocyklem, następnie wjechał na pas zieleni pomiędzy jezdniami, uderzył w drzewo i wywrócił się. Niestety mimo reanimacji nie udało się uratować mężczyzny.
2. Podlaskie. Wypadek w miejscowości Filipów Czwarty w powiecie suwalskim. Najechanie na pieszego. Nie żyje pieszy. Brak artykułów.
3. Lubelskie. Wypadek na DK 2 pomiędzy Międzyrzecem Podlaskim i Białą Podlaską. Kierujący motocyklem 28-letni mieszkaniec gminy Biała Podlaska w okolicach wioski Porosiuki wyprzedzał osobową kię, za kierownicą której siedziała 22-latka z powiatu bialskiego. Z niewiadomych przyczyn, podczas tego manewru, motocyklista na suzuki zaczepił o koreański samochód. Następnie, tracąc kontrolę nad kierunkiem jazdy, wjechał wprost przed nadjeżdżający z przeciwka samochód marki mercedes. Jego 65-letni kierowca nie zdążył zareagować. Doszło do czołowego zderzenia, na skutek którego motocyklista doznał poważnych obrażeń ciała. Na miejsce wezwano służby ratunkowe, ale mimo reanimacji mężczyzna zmarł.
Wypadki - łącznie 222 po 44. dniu wakacji
• W. mazowieckie 31
• W. wielkopolskie 24
Dzisiaj obrodziło
Nr 7. Chociaż został potracony z pełnym żołądkiem.
Nr 9. Chyba życie mu nie było miłe.
Ogólnie nadrobili z kilku ostatnich dni.[ironia]
Przejechałem 1500km i zamknęli mi drogę 10 km od domu bo próbowali gościa zeskrobać z asfaltu
Reszta to dla mnie samobójcy (jazda pod prąd, 18 latek w kombajn), motocykliści (wolę latać już jak latam autem, ale i tak nie jestem takim samobójcą, żeby przesiadać się na motor), piesi/rowerzyści- spokojnie potrąceń można uniknąć w 90% przypadków.
5. Jechałem ostatnio pare razy przez Marcyporębe. Drogi mega kręte, ciasne i można rzec górskie.
8. Jedziesz sobie spokojnie rowerkiem a tu nagle mega sprawny 87 latek cie rozjeżdża...
10. Nie no zawrotka na ekspresowce czy autostradzie zawsze na propsie ( ͡º ͜ʖ͡º)
Szybko ale bezpiecznie...