Wpis z mikrobloga

#pytanie #pytaniedoeksperta #prawo #mieszkanie #dom #pomocy

Cześć, czy zmagal się ktoś z problemem głośnego sąsiada w zabudowie domków jednorodzinnych? Czy można z tym coś zrobić?

Uciążliwa muzyka w środku dnia.. W każdy weekend.. Chamskie disco polo i chamskie techno mixy :( nie da się używać ogrodu.
Dzisiaj w domu przy uchylonym oknie w peaku dobiło mi do 70db.

Standardowo co sobotę mam 50-60db na ogrodzie..

Rozmowa nie pomogła usłyszałem że:
"jest przed 22 i mogę robić co chcę"
"jak wam przeszkadza to przeniescie się do innej sypialni"

Miał ktoś podobny problem?
  • 6
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 0
@niegwynebleid tylko czy policja może mu coś zrobić w ogóle w takiej sytuacji? Dopiero się przeprowadziliśmy i jesteśmy w szoku poziomem tego gościa i jego reakcja na zwrócenie uwagi
  • Odpowiedz
@Efeljot Jak kilka wizyt nIe wystarczy to nagrywaj, weź biegłego i do sądu.
Są takie rzeczy jak zasady współżycia społecznego i nie ma w nich miejsca na codzienne walenie z głośników. Nawet kościoły w Polsce nie mogą i demontują dzwony.
Prawnik i wygrana sprawa
  • Odpowiedz
  • 0
@niegwynebleid już dzisiaj odebrałem sprzęt do monitorowania poziomu dźwięku.. Nie jest tak że wali od rana do wieczora codziennie bo dzięki Bogu jest chyba kierowca i przez większość tygodnia go nie ma, natomiast po kilka godzin potrafi w weekendy..

Zastanawiam się czy właśnie policja może mu dać mandat w ogóle i czy to by pomogło.. Bo sąd to obawiam się że może się to latami ciągnąć..
  • Odpowiedz
@Efeljot znajdź na razie parę tekstów o hałasie i karach. Potem podejdź do niego, wytłumacz co mówi prawo i, że będziesz musiał założyć sprawę i pomimo czasu to ja wygrasz a on będzie musiał zapłacić.
  • Odpowiedz