Ale ja kocham i nienawidzę tą grę #assassinscreed Oddysey. Od ponad roku się bujam z nią. Pogram tydzień, wyłączę na miesiąc, znowu tydzień i tak w kółko. Ale teraz od dawna Valhalla pobrana na #xbox więc chciałem przysiąść i dokończyć ją. I siedzę już drugi tydzień, praktycznie nie posuwając się w fabule. Początkowo czyściłem wszystkie lokacje, robiłem questy, ale od kilku dni lecę tylko głównym wątkiem, żeby dobrnąć do końca. Mam prawie 50lvl, jeszcze nie udało mi się ulepszyć włóczni Leonidasa żeby mieć 3 poziom umiejętności, rzygam już słowem Malaka i questami w stylu zanieś/zabij ale wciąż się zachwycam tą starożytną Grecją. Wciąż wkurzony wyłączę że 3h robienia questów nie dały mi żadnego nowego tropu ani głowy, najemników już opłacam bo nie chce mi się z nimi walczyć, a mimo to wciąż gierkę odpalam, i jednocześnie jak chcę być wikingiem, to tak samo nie chce się żegnać z tą grecką kulturą, piękną wodą, wyspami i wielkimi postaciami historycznymi.
Ile wam zajęło przejście tej gierki? btw słyszałem że Valhalla jest jeszcze dłuższa, więc mam nadzieję że nad nią nie będę siedział 2 lata, jak Oddysey mam zainstalowane od początku w game passie.
@PanKapibara: fakt, po kilkudziesięciu godzinach robią się nudne, ale przez powtarzalność. Dla mnie plus na odejście od animusa bo i tak zawsze pomijałem te sekwencje teraźniejszości. System walki mi pasuje. Ale trzeba przyznać że trzy części Origins, Oddysey, Valhalla są bardzo ładne wizualnie i mają świetne, ogromne lokacje. I to jest za razem ich największy plus jak i minus. Bo twórcy nie są w stanie nas nie zanudzić w tym
@michalxd21 z trzydzieści razy na nowo zaczynałem grę, jest piękna, ale po czasie się nudzi. Choćby przez to, że trzeba wbijać lvl żeby iść z progresem gry.
@michalxd21: Odyseja jest wielka niestety. Wyczyściłem całą, ale to już był taki sufit, że nie chciałoby mi się znowu przechodzić assasyna podobnego rozmiaru. Dlatego nie bardzo chce mi się nawet odpalać Valhalli. Sama odyseja na 150h+ spokojnie myślę.
@michalxd21: Ogólnie to Odyssey jest najgorszą po względem eksploracji i fabuły grą z trójcy Origins - Odyssey - Valhalla. Strasznie się tam męczyłem, wszędzie te skały, wspinaczki...
Ile wam zajęło przejście tej gierki? btw słyszałem że Valhalla jest jeszcze dłuższa, więc mam nadzieję że nad nią nie będę siedział 2 lata, jak Oddysey mam zainstalowane od początku w game passie.
Strasznie się tam męczyłem, wszędzie te skały, wspinaczki...