Wpis z mikrobloga

Jestem w trakcie tworzenia pewnego wpisu na temat naszych przyszłych relacji z powojenną Ukrainą i Rosja.
Jestem człowiekiem uczciwym i nigdy nie bazuję na półprawdach, by nie siać dezinformacji, dlatego też potrzebuję waszej pomocy.

Mianowicie, potrzebuję danych statystycznych porównujących:
- ile w ostatnim czasie Polaków zostało rozjechanych na drogach przez wojska amerykańskie, a ile przez wojska rosyjskie?
- ile w ostatnim czasie Polaków zostało pobitych/okradzionych/zabitych przez obywateli Ukrainy, a ile przez obywateli Rosji?
- ile rolników zginęło w wyniku upadku ukraińskich rakiet, a ile w wyniku rosyjskich?

Prośba tylko o wiarygodne dane.

#bekazlewactwa #4konserwy #konfederacja
  • 6
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Fingolfin89: Więc musisz jeszcze poszukać danych na temat obecności i liczebności wojsk rosyjskich w Polsce, oraz danych na temat ruchu ich wojsk oraz tego ile km przejechali po Polsce. Wtedy dane będą wiarygodne ( ͡° ͜ʖ ͡°).
Edit: Warto też zaznaczyć, że polski żołnierz zginął na polskiej ziemi w wyniku działań władz Rosji i Białorusi na granicy.
  • Odpowiedz
@Fingolfin89:

gdyby Ukraina zgodziła sie na warunki pokojowe proponowane przez Rosję, to Ci Polacy nadal by żyli.

To chcesz pisać merytorycznie i o konkretach, czy siać jakieś kacapskie urojenia?

Ale co ja piszę, widzę tag #konfederacja, widzę że narracja Ruski najeźdźca > Ukrainiec... współczuję, jeśli 89 to rocznik, bo nie ma dla ciebie nadziei.
  • Odpowiedz