Wpis z mikrobloga

@mickpl: zdradzę Ci sekret, tylko proszę, nikomu nie mów. To, że jest coraz więcej ofert na rynku, coraz wolniej się one sprzedają i skończylo się eldorado że dodajesz zdjecia tosterrem i masz w godzine 30 chetnych.... jest dla posrednikow dobre. Bo duzo latwiej pozyskac oferte, bardziej wlasciciele potrzebuja dobrego i skutecznego agenta i wiecej dzieki temu moze zarobic.
  • Odpowiedz
  • 271
zdradzę Ci sekret

@KromkaMistrz: Już po tym wstępie widać, że kapilca XD

coraz wolniej się one sprzedają

No to mój sekret jest taki: jeżeli coś wisi miesiącami i nie ma chętnego to nie oznacza, że się "wolniej sprzedaje" tylko że się nie sprzedało.
  • Odpowiedz
  • 19
do tego wlasnie sie odnosze

@KromkaMistrz: No to do czego sprowadza się "skuteczność pośrednika"? Bo moim zdaniem jak ustawi się dobrą cenę to zdjęcie może być i ziemniakiem XD
  • Odpowiedz
  • 22
@arnoldinho71: No zakładając, że właściciel nie sprzedał i bierze pośrednika to pośrednik jeszcze podbije cenę o swoją prowizję. Serio nie mam pojęcia jak to ma pomóc przy sprzedaży XD
  • Odpowiedz
@KromkaMistrz: mnie śmieszy że nie wrzuca jak kiedyś średniej ceny lub ceny za metr. Ale teraz już nie pasuje pod tezę. Swoją drogą jak liczba ofert ma się do ceny nieruchomości to może tylko typ z mensy 190 IQ powiedzieć ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@KromkaMistrz: @mickpl
Ten nawis to paździerze, które nie nadają się do wprowadzenia i za drogie do flipu plus jakieś partactwa na pierwotnym. Jak patrzę na wawę i okolicę to ludzie potrafią wrzucić mieszkanie za ponad 15k/m2 w wykończeniem z roku 2000. Tutaj ludzie mają twarde zderzenie z rzeczywistością gdzie oczekiwali, że ktoś weźmie ich ukowane mieszkanie z obrazkiem maryjki lub live,love,laugh z pocałowaniem ręki. W rzeczywistości nikt, oprócz ofert
  • Odpowiedz
@mickpl: a to tylko otodom. Na tych bezpłatnych również zatrzęsienie. U siebie w mieście jakieś dziwne zjawisko wysypu ogłoszeń z domami w rozsądnych cenach obserwuje od niedawna, a wątpię że w każdym przypadku przyczyną jest rozwód.
  • Odpowiedz
U siebie w mieście jakieś dziwne zjawisko wysypu ogłoszeń z domami w rozsądnych cenach obserwuje od niedawna, a wątpię że w każdym przypadku przyczyną jest rozwód.

@ArnoldZboczek: wyjazd Ukraińców, gdzie wcześniej były one nieco przeludnione, a przed wojną byli po prostu regularni pracownicy - u mnie takie domy teraz stoją puste, a wcześniej można było zaobserwować jak ich obsada co raz bardziej przesuwała się na wschód.
  • Odpowiedz