Aktywne Wpisy

piotrek_18_89 +11
#dzieci #szkola #rodzicielstwo
Chciałem zaprosić do dyskusji na temat samodzielnego chodzenia do szkoły dzieci.
Dla namalowania tła przedstawię swoją sytuację. Mieszkam w średniej wielkości mieści, szkołę widzę z okna mieszkania. Żona pracuje zdalnie z domu.
Zacząłem
Chciałem zaprosić do dyskusji na temat samodzielnego chodzenia do szkoły dzieci.
Dla namalowania tła przedstawię swoją sytuację. Mieszkam w średniej wielkości mieści, szkołę widzę z okna mieszkania. Żona pracuje zdalnie z domu.
Zacząłem

SzubiDubiDu +135
Bezczelna autopromocja ( ͡~ ͜ʖ ͡°)
Jestem fanem starego kina azjatyckiego. Lata 80-te i 90-te to jest klimat, który dobrze czuję. Zwłaszcza filmy z Japonii i HongKongu, które dla mnie mają to coś. Dla mnie mają taką magię świata, który już przestał istnieć. Wszystko jest analogowe, nikt nie ma komórki przy dupie, do tego wszyscy cały czas palą xD ale mam wrażenie, że dawniej palenie papierosów było zajęciem z nudów. "Ano wyjdę
Jestem fanem starego kina azjatyckiego. Lata 80-te i 90-te to jest klimat, który dobrze czuję. Zwłaszcza filmy z Japonii i HongKongu, które dla mnie mają to coś. Dla mnie mają taką magię świata, który już przestał istnieć. Wszystko jest analogowe, nikt nie ma komórki przy dupie, do tego wszyscy cały czas palą xD ale mam wrażenie, że dawniej palenie papierosów było zajęciem z nudów. "Ano wyjdę
źródło: sonatine04-768x404
Pobierz

W obliczu nadchodzącego krachu i spadków, mieszkania w top 3 polskich miast staną się taką taniochą, że każdy zarabiający średnią krajową będzie mógł je kupić po ledwie 2 latach rozrzutnego życia i stołowania w restauracjach. Wówczas wszyscy ludzie z Europy Zachodniej zaczną przecierać oczy z niedowierzenia i myśleć: "o cholera, to jak w moim Oslo mieszkanie kosztuje 94k koron za m^2, mam tu drogie koszty utrzymania i jestem skazany na wieczny wynajem to przecież trzeba do tej Polski wyruszyć!". Nagle granica Polski będzie szturmowana przez Norwegów, Szwedów, Holendrów, Szwajcarów, a wszystkich skusi wizja mieszkania jak za darmochę po tych wszystkich spadkach w topowych miastach, gdzie pełno jest zagranicznych firm zatrudniających za satysfakcjonującą wypłatę. Polska będzie przeżywać eldorado, a okrutni deweloperzy skończą na sznurach po tym jak ich betonowe złoto straciło na wartości.
#nieruchomosci #wzrostowicze #spadkowicze
@niemalala7: tobie i reszcie sufit na łeb czasem nie spadł? ceny odleciały w całym kraju, a wy uroiliście sobie że wszyscy chcą mieszkać w centrum stolicy albo top 5, krótka rada dla ciebie i reszty śliskiego towrzystwa
@niemalala7: Utopia i myślenie życzeniowe.
Nieruchomości zawsze będą drogie. Niemniej obecnie w Polsce obserwujemy oderwanie się ceny od wartości aktywa.
źródło: image
Pobierzźródło: image
Pobierz@niemalala7: daj nr tel to ci puszcze blika na bilet do Choroszczy
@
widać xD