Wpis z mikrobloga

Proszę wykazać się tolerancją, nie atakować, ponieważ pytam zupełnie poważnie, że szczerzej ciekawości nie chcąc nikogo obrazić.

Co to znaczy "czuję się osobą innej płci"? Ok, rozumiem że każdy człowiek jakoś się czuję, w tym ja, ale jeśli chodzi o osoby z gender dysphoria, skąd pewność i przekonanie że oni się czują jak osoby innej płci? Ja nie wiem, jak się czuje kobieta. Nie wiem nawet jak się czują inni faceci. Wiem tylko jak to jest być sobą i czuć się tak jak ja. Więc, dlaczego ci z gender dysphoria mówią że czują się jak inna płeć, jeśli nie mają tak naprawdę pojęcia jak się czuje inna płeć, bo skąd by go mieli?
Szukałem info na ten temat, niestety widziałem tylko rzeczy mało adekwatne, że np facet chcę malować twarz i nosić sukienkę, jakby chęć malowania twarzy i noszenia pewnych ubrań to było coś w genach zakodowane, a nie było kwestią społeczną

#lgbt #gender #lewica
  • 6
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Formbi: A jakie to ma znaczenie cis czy nie? Jak ktokolwiek (jeden osobnik) może wiedzieć jak się czują osoby różnych płci, żeby stwierdzić że on to się czuje nie jak kobieta, a jak mężczyzna czy tam vice versa
  • Odpowiedz