Aktywne Wpisy

HoroLive +34
Nie mam siły na narzeczona. Mieszkamy w moim mieszkaniu, gdzie ogrzewamy wodę bojlerem 50l. Miesięcznie z tego tytułu płacimy ok 350-400 zł (nie pytajcie jak, ona musi mieć wrzącą wodę). Oczywiście place ja. Zaproponowałem jej zmianę na gaz, ponieważ mamy przyłącze. Rachunki wtedy spadają 4 krotnie. Narzeczona grozi mi, że jak zrovie gaz to ona się wyprowadzi, bo gaz jest niebezpiedzny i panikuje. Ja już mam dość płacenia takich rachunków, zwłaszcza że

M4sterExploder +95
#ai #sztucznainteligencja #spotify
Zaraz, zaraz! Podobno w Spotify kodu nie tworzą już programiści, tylko AI. To dlaczego ponosicie mi ceny?!
Ostatnio zrezygnowałem z Google Workspace po podwyżkach, teraz będę musiał zrezygnować ze Spotify. Wkurza mnie chciwość korporacji, które szukając oszczędności, wywalają ludzi z pracy, a potem mimo to podnoszą ceny usług.
Zaraz, zaraz! Podobno w Spotify kodu nie tworzą już programiści, tylko AI. To dlaczego ponosicie mi ceny?!
Ostatnio zrezygnowałem z Google Workspace po podwyżkach, teraz będę musiał zrezygnować ze Spotify. Wkurza mnie chciwość korporacji, które szukając oszczędności, wywalają ludzi z pracy, a potem mimo to podnoszą ceny usług.
źródło: obraz
Pobierz

Cześć, mam taką ziemię na potencjalnej działce. Podpowiecie czy są tu jakieś redflagi pod budowę domu?
źródło: temp_file428643902869008327
PobierzPs: Sorry ale skrzywienie zawodowe muszę...masz taki "grunt" nie "ziemię" .
Jak dla mnie zbyt dużo kasy musiałbyś wydać na roboty gruntowe, by się opłacało dom tam stawiać.
Same grunty niespoiste to też średniozagęszczone, ale może dla małego domku to by się nadało.
No i zdania ekspertów są podzielone 😅
Dzięki za wskazówki i rady chłopaki
A stoją tam jakieś stare domy w pobliżu?
MIESZAĆ BETON!
@Eschios: W 2010 roku (zgodnie z rysunkiem SUiKZP) w pobliżu była projektowana: droga klasy GP, obwodnica kolejowa i gazociąg wysokiego ciśnienia (pytanie na ile to aktualne). Na rysunku w tym rejonie zaznaczono też stefę "W III" ograniczonej ochrony archeologiczno-konserwatorskiej.
@Chrystus: co ty masz do spoistych tpl gruntów? nie takie rzeczy się posadawia ( ͡° ͜ʖ ͡°) zwrócić tylko uwagę na wysadzinowość (chociaż poziom przemarzania w Redlicy jest chyba dosyć płytki, nie chce mi się normy otwierać ale Ip nie sięgnie na 1,40). Zresztą i tak tutaj wody nie widzę. Lać beton.
wołam też OP @Eschios