Wpis z mikrobloga

Ja bym to jeszcze dzisiaj spuścił.Najlepiej jakby na początku sesji symulowali że lecimy w górę a za chwilę w dół. Pozostaję pytanie czy będą to chcieli ratować

Apple - pre market 228.20 short najlepiej do 220
Tesla - pre market 236 - short sądzę że do 230 powinno powinno polecieć
Xlk - 231.87- (sądzę że 225 i zamykam to bo jest szansa że będą chcieli to za wszelką cenę wyciągać) - short najlepiej niech podbija na początku sesji i od razu krótka pozycja
Iwm - tu wygląda to bardzo byczo, ale jest możliwość że jeszcze ostatni raz to spuszczą do 205 - obserwuję (wczoraj już zamknąłem na tym longa)
vix - mam cichą nadzieję że od razu na początku sesji zostanie wyciągany
Nvidia póki co się uratowała - póki ma te min 125 (obecnie 127.40) z hakiem jest ok

#gielda
  • 10
  • Odpowiedz
@Questorius: dziś tez domykają się tez opcje Jul 12, wiec wyczuwam mocne ciągniecie raz w jedna raz w druga stronę w zależności co będą grubasy chciały osiągnąć
  • Odpowiedz
@Questorius: z ciekawości nie myślałeś kupować opcji Put? Liczenie na obsuwę o 0.5% od aktualnego kursu kosztuje 50$ a jak się opcja wypełni to zysk się robi ładny
  • Odpowiedz
  • 0
@derecki:
Czasami tak robię - wczoraj gdybym grał opcje to pewnie bym nie zasną z emocji :)
Tesle trzymałem od początku sesji do samego zamknięcia spadła 8.5%, poza tym miałem również long na vix (jak podrosło 3.5 % zamknąłem) oraz long na nike - (dalej trzymam - dosłownie niech da jeszcze ciut więcej i zamykam) short na apple (zamknięcie jak spadło 2.5%) oraz na xlk (również zjazd o 2% do
  • Odpowiedz
@Questorius: jak tam Wgl poszło?
Ja miałem wystawione kupno opcji Put na 498$ po 0.15$i jak poszła pompa na 499.5$ to ktoś mi to za tyle zlecenie chciało się wykonać tylko w momencie realizacji interactive brokers odrzuciło mi zlecenie z racji ze nie mam chyba ustawionego marginu na stocki :/ kojarzysz co tam trzeba włączyć?
  • Odpowiedz
  • 1
@derecki:
Siemanko
Vix - weszło
Xlk - weszło, jakieś groszowe sprawy - tak jak pisałem że najlepiej niech to jeszcze wyciągną i wchodzę kolejnego shorta
Apple na zero
  • Odpowiedz
  • 0
@derecki:
Swoją drogą dzisiaj będę polował na iwm na shorta póki co 215,54 na pre
Od razu wchodzę w short na otwarciu - jest opcja że to pociągną do tych 220 i wtedy dokładam kolejnego

Kolejna sprawa to dolar kosztuję teraz 104.084 - mam nadzieję że jeszcze dosłownie kawałek spuszczą i od razu ładuję long pozycje

Zastanawiam się nad xlk - póki co 234.68- wygląda byczo,ale jak bym to na
  • Odpowiedz
  • 0
@derecki:
Kurde to Cię oszukali bo by Ci to weszło, idealne wejście miałeś ( ͡° ʖ̯ ͡°)

Jeśli chodzi o QQQ, uważam że mogli się jeszcze postarać w piątek trochę i by było cacy w sensie bulish, ale tego nie zrobili, jak dla mnie to nie wygląda teraz zachęcająco na longa - sądzę że to spuszczą do 487.28 (tradingview)
Póki co 497.24

Tak samo podchodzę jak
  • Odpowiedz