Chip i Dale po niemych występach w bajkach Disneya, dostają głos i rozwiązują tajemnice oraz przestępstwa przy pomocy swoich przyjaciół do których należą mucha- Bzyk, pomysłowa myszka Gadżet i australijska przypakowana mysz: Jack. Dla nich żadna sprawa nie jest za mała!
Jedna z ciekawszych i barwniejszych wieczorynek. Leciała oczywiście w specjalne wieczory (soboty albo niedziele). Chip i dale to nie wiewiórki ale pręgowce amerykańskie.
P.S. Miało być alfabetycznie, ale zamiast “brygada” napisałem słowo “drużyna” i pewnie to nie jedyny błąd. Poza tym złączyłem wszystkie bajki WB w jeden wpis, co jak teraz myślę, jest niedopuszczalne. Wymieńcie więc swoje ulubione tytuły od Warnerra i je dorzucę na sam koniec ponad zapowiedziane 50. Wiecie, chodzi o Bugs Bunny, Pinky and the Brain, Animaniaki, Struś pędziwiatr, itd. itp. Oznacza to też, że lecimy z tytułami codziennie aby się wyrobić przed wrześniem.
@WLADCA_MALP: @mazut_kluczowy klasyka bajek i klasyka gier na pegazusa :D Do tego świetny test zaufania dla drugiego gracza bo można było się wrzucać nawzajem w przepaść ( ͡°͜ʖ͡°)
A co do inspiracji to zawsze bardziej przypominali mi tych Panów
@WLADCA_MALP: Uważam, że skoro używasz "polskich" imion bohaterów (Bzyk, a wlaściwie Bzyczek, Gadżet), to "Jack" w polskiej wersji zwany był "Rokfor" (od jego "oryginalnej" ksywy "Cheeser", w polskiej wersji pochodzącej od sera roquefort). Nie pamiętam, aby kiedykolwiek w polskiej wersji nazywano go "Jack". W angielskiej słyszałem też wiele razy jak zwano go "Monty", gdyż jego pełne oryginalne miano to "Monterey Jack". Takie tam przypierniczanie się ;). Bardzo dobra seria, na
Chip i Dale: Brygada RR (Ryzykownego Ratunku)
Rok produkcji: 1989–1990
https://www.imdb.com/title/tt0096557/
IMDb 7.6/10
Chip i Dale po niemych występach w bajkach Disneya, dostają głos i rozwiązują tajemnice oraz przestępstwa przy pomocy swoich przyjaciół do których należą mucha- Bzyk, pomysłowa myszka Gadżet i australijska przypakowana mysz: Jack. Dla nich żadna sprawa nie jest za mała!
Jedna z ciekawszych i barwniejszych wieczorynek. Leciała oczywiście w specjalne wieczory (soboty albo niedziele). Chip i dale to nie wiewiórki ale pręgowce amerykańskie.
P.S. Miało być alfabetycznie, ale zamiast “brygada” napisałem słowo “drużyna” i pewnie to nie jedyny błąd. Poza tym złączyłem wszystkie bajki WB w jeden wpis, co jak teraz myślę, jest niedopuszczalne. Wymieńcie więc swoje ulubione tytuły od Warnerra i je dorzucę na sam koniec ponad zapowiedziane 50. Wiecie, chodzi o Bugs Bunny, Pinky and the Brain, Animaniaki, Struś pędziwiatr, itd. itp.
Oznacza to też, że lecimy z tytułami codziennie aby się wyrobić przed wrześniem.
A co do inspiracji to zawsze bardziej przypominali mi tych Panów
pamiętam ( ͡°( ͡° ͜ʖ( ͡° ͜ʖ ͡°)ʖ ͡°) ͡°)
@WLADCA_MALP: brygada rr była wcześniejsza, więc to bracia przypominają wewiórki
Takie tam przypierniczanie się ;). Bardzo dobra seria, na
Obie części były asz asz.