Aktywne Wpisy
Zawiera treści 18+
Ta treść została oznaczona jako materiał kontrowersyjny lub dla dorosłych.

#praca #pracait #programista15k #pracbaza
Mam wrażenie, że od kiedy rozpoczął się u mnie okres 3 miesięcy wypowiedzenia to już nikt nie zaprasza na rekrutacje. 6k brutto QA here. Gnije jak rozmawiam ze znajomymi o zarobkach w branży i nie są w stanie uwierzyć w moją stawkę. Jednocześnie nie mogę się wyrwać z tego gówna nie ważne jak mocno się staram. Warto w ogóle jeszcze
Mam wrażenie, że od kiedy rozpoczął się u mnie okres 3 miesięcy wypowiedzenia to już nikt nie zaprasza na rekrutacje. 6k brutto QA here. Gnije jak rozmawiam ze znajomymi o zarobkach w branży i nie są w stanie uwierzyć w moją stawkę. Jednocześnie nie mogę się wyrwać z tego gówna nie ważne jak mocno się staram. Warto w ogóle jeszcze

Mam wrażenie że dostajemy to, co do siebie dopuszczamy. Nikt nie chce wziąć odpowiedzialności za swoje życie, dużo łatwiej jest znaleźć winę w innych. Bez przepracowania swoich problemów nasza głowa nie pozwoli nam czuć się źle, i będziemy racjonalizować otaczający nas świat, tak by nie czuć się źle - i nie być zmuszonym do działania i zmian, a by móc tkwić w swojej strefie komfortu.
Miałem kilka związków w swoim życiu, i te historie o których piszecie są dla mnie abstrakcją. Nie jestem żadną ponadprzeciętną jednostką, przeciwnie, mam sobie dużo do zarzucenia, ale zawsze ważny byl dla mnie wzajemny szacunek, i nie zbudowalbym relacji z kimś, kto manipuluje, gra w jakies gierki, buduje poczucie winy i inne zachowania, które jeśli jestesmy uważni widzimy od samego początku.
Wszyscy faceci sa źli, bo ranią, zdradzają? A kiedy Ty ostatnio zadbałaś o siebie, postawiłaś twardo granicę, zamiast ulegać bo ktoś okazał Ci odrobinę atencji?
Wszystkie kobiety są złe, bo nie potrafią Cię docenić?
A co tak naprawdę masz do zaoferowania drugiej osobie, by czuła się z Tobą bezpiecznie i by uznała Cię atrakcyjnym? Ah, no tak, jak ktokolwiek może mieć ambicje i oczekiwania - wystarczy że jesteś ;)
Mam wrażenie że niektórzy żyją w jakiejś bajce stworzonej ze swoich wyobrażeń i fantazji, budowanych chyba na bajkach Disneya.
Nie wiem po co pisze ten wysryw, bo tu każdy i tak wie lepiej, ale gdy widzę post w której atakowana jest przeciwna płeć i generalizowana, wrzucana do jednej beczki, to wiem że problem jest z autorem ;) spróbujcie traktować siebie i innych z szacunkiem, a nie roszczeniowo podchodzić do życia, i doszukiwać się w innych tylko kolejnych oprawców którzy chcą was oszukać. Żeby zbudować zdrową relację, trzeba miec świadomość swoich wad, zaakceptowanie ich (nie pielęgnowanie) i umiejętność rozmawiania o problemach - nie sciemnianie, manipulowanie i ucieczka od nich ;) ale znów, do tego potrzebna jest praca nad sobą i konfrontacja - dostrzeżenie problemu w sobie, nie tylko w innych ;) miłego dnia!