@POPCORN-KERNAL: dwie pierwsze gry są na Decku niegrywalne. Szczególnie Elden Ring w 30-40 klatkach to jakiś żart. Cyberpunka nawet nie sprawdzałem, bo wiem, że będzie chodził jsk g---o.
Generalnie chwalę sobie Steam Decka, ale granie w takie tytuły jak wyżej to czysty masochizm. No chyba, że mówimy o streamingu.
@jandiabeldrugi: e tam p--------z. Bloodborne dziala na ps4 jakos miedzy 20-30fps i da sie normalnie grac w tego sztosa. Miliony ludzi przeszlo eldena na ps4/xbox one i tez dali jakos rade sie fajnie bawic.
@POPCORN-KERNAL przeszedłem całego Baldura trójkę 100% na decku i tam dosłownie tylko jedną lokacje mógłbym określić jako niegrywalną. Ostatnia lokacja, gdzie wybiera się drużynę i ekwipunek przed finałową walką. Cała reszta chodzi lepiej niż dobrze.
Coś czuję, że nowy Mini właśnie zabił większość konkurencyjnych premium mini PC. Możliwe 2500-2600 zł za kilka miesięcy ( ͡€ ͜ʖ͡€) Wielkość prawie jak Apple TV, wszystkie USB to TB, bardzo mocne wyjście audio dla słuchawek, 16GB RAM na start.
https://store.steampowered.com/charts/steamdecktopplayed/pastyear
#gry #steamdeck #steam
Generalnie chwalę sobie Steam Decka, ale granie w takie tytuły jak wyżej to czysty masochizm. No chyba, że mówimy o streamingu.