Wpis z mikrobloga

Hej pomóżcie, jak najlatwiej dociac linoleum? Rola 4 m szerokosci, w pewnym momencie jest wciecie (mur 60 cm i 115 cm szerokosci).

Jak to ogarnac? Najpierw jakkolwiek rozwinac rolke? Czy próbować z rolki (teraz to mysle, że rozwinąć) Ktoś coś podpowie?

#remontujzwykopem #pytaniedoeksperta #linoleum
  • 10
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 0
@dasfax: tzn, nóż to wiem. Pewnie trzeba by to odmierzyc i odrysować, pozniej odciąć... brzmi jak precyzyjna rrobota w ktorej jestem slaby :p

Nie ma czasu i kasy. Najwyżej będzie brzydko, ale i tak lepidj niż było, więc luzik.
  • Odpowiedz
@jakubz: tu po prostu trzeba precyzyjnie odmierzyć i dociąć, żeby uzyskać prostą linie przyłóż np. poziomice lub coś innego, byle było proste
  • Odpowiedz
@jakubz: linoleum wiele wybacza. Rozwiń, odmierz, natnij poprzecznie ale nie wycinaj. Rozwiń i rozłóż aż za zwężeniem. Upewnij się, że z każdej strony pasuje i odetnij te sterczące w górę kawałki.

Imo robota dla dwójki, przy tym gabarycie rolki nieźle się uszarpiesz.
  • Odpowiedz
  • 0
@dasfax: @straszny_cham @krystal_Tri_tapik dzięki Panowie. W remontach niestety zawsze najbardziej lubiłem zrywanie / demontowanie, tych precyzyjnych to średnio. Ale to do firmy i czego bym nie zrobił i jak nie spieprzył, to będzie lepiej niż było, wiec... miałem tylko problem że nie mam jak całości rozwinąć i wyciąć to dziś wieczorem pomierzę i może się uda... Jutro wprowadzam graty więc musi leżeć.
  • Odpowiedz