Wpis z mikrobloga

W ciągu ostatniego roku i borykania się z brakiem dobrej pracy moje oczekiwania finansowe zeszły do średniej, wyliczonej poniżej dzielnie przez chata GPT z moich komputerowych notatek.

A i tak ciężko znaleźć pracę, w której płaciliby tyle brutto. Ostatnio mi się zachciało skoku na kasę, więc zmieniłam robotę z umową B2B na nieokreślony, za całe 5300 na fakturze na UoP 7k brutto na 3 miesiące i.... nie wiem, czy przedłużą mi umowę, bo jednak nie ma dla mnie tyle pracy, co miało być
kt13 - W ciągu ostatniego roku i borykania się z brakiem dobrej pracy moje oczekiwani...

źródło: image

Pobierz
  • 4
  • Odpowiedz
via Wykop
  • 0
@wicherq: problem w tym, że nie wiem, w jakiej dziedzinie podnosić kwalifikacje, skończyłam biotechnologie, później dziennikarstwo. Jestem dobra w branży kreatywnej i pracy z ludźmi, więc poszłam w tę stronę, zwłaszcza że po biotechnologii perspektywy dobrze płatnej pracy były słabe.
Zostałam rekruterem, bo to pasuje do mojej osobowości, a seniorzy mogli liczyć na dobre zarobki (powyżej 10k brutto), ale niestety nadszedł kryzys, i tak po kilku latach zamiast piąć się w
  • Odpowiedz
  • 0
@kt13 jak masz doświadczenie w zarządzaniu projektami to może coś w te stronę? Chyba największą kasa może być z Twoich możliwości.
Ja bym to połączył jakoś ze studiami i może by spróbować w produkcji leków na projektach? No albo automotive zarządzanie projektem
  • Odpowiedz