@skazanynaprzegryw03 ja sobie kupiłem mechanika, dość przyjemnie klawisze chodzą. Inna sprawa, że dopłata do klawiatury mechanicznej wzdlędem dobrze wykonanej membranówki jest w sumie mała/żadna. Jakbym miał jeszcze raz kupić poprzednią klawę (apple magic keyboard) to wydałbym chyba więcej niż na keychrona.
Brak bloku numerycznego = zajmuje mniej miejsca, a cyfry i tak są na górze. Mechaniczna jest dla mnie wygodniejsza. Lubię ten dźwięk i na mechaniku masz lepsze czucie klawiszy. Poprostu wiesz czy przycisk 'załapał' czy nie i mam wrażenie, że klawisze szybciej wracają do oryginalnej pozycji po wciśnięciu. Do szybkiego pisania o wiele wygodniejsze wg mnie
@skazanynaprzegryw03 Mechaniki są spoko bo mają lepszy feel pracy, ale natomiast nie wyobrażam sobie klawy bez numerycznej zwłaszcza jak ktoś dużo robi w excu
@skazanynaprzegryw03: ja sobe do takiej za 4 stówy ostatnio dokupiłem klawisze za 200, bo mają ładne kolorki, a co? Na butach też tak oszczędzasz? Narzędzia pracy tylko #!$%@?, byle tanio? Biedaku...
@skazanynaprzegryw03: tłumaczę i objasniam: kupuję różne rzeczy które nie są mi niezbędne do życia. Robię to dlatego że mam taką ochotę i mnie na to stać. Czyli dla przyjemności. Tak samo dla przyjemności jeżdżę na wakacje np
@Zoriuszka: no ale są gorsze skoro głośniejsze i mają mniej przycisków xd to tak jakby kupić samochód który wolniej jeździ i dużo pali, tylko dlatego bo ma ładne kolory
@skazanynaprzegryw03: co do mniejszej ilości przycisków: tych przycisków część osób nigdy nie używa. Przez co można klawiaturę zmniejszyć i sprawić że bliżej niej jest myszka - co sprawia że operowanie oboma na raz jest wygodniejsze.
Co do głośności to tylko jedna z opcji przycisków mechanicznych, ale te głośne akurat wymagają większej lekko siły do wciśnięcia przycisku oraz jest on rejestrowany w innym miejscu niż w klawiaturze membranowej. Ogólnie pomaga to
@skazanynaprzegryw03 ale jeśli nie potrzebujesz tych przycisków to lepiej ich nie mieć. Masz więcej miejsca na biurku, możesz inaczej trzymać myszkę. To raczej tak jakby kupić mały, zwinny samochód zamiast wielkiego dupowozu na 7 osób gdy jeździ się samemu :P.
@skazanynaprzegryw03 idąc Twoim tokiem rozumowania, po co ludzie kupują nowe BMW, skoro mogą mieć malucha? To i to ma 4 koła i jeździ. Po co ludzie kupują #!$%@? materace za 3-4k, skoro mogą kupić najtańszy materac i też na nim spać? Ba, mogą też spać na podłodze xD poczytaj, jakie są różnice między klawiatura mechaniczna, a jakie membranowa, i wroc
@skazanynaprzegryw03 szybkość kliku, feeling kliku antyghosting, lepsze wykonanie, wymieniać dalej? Ten sam przypadek, co w porównaniu malucha i BMW ;)
@Wixonejo: szybkość kliku to zależy chyba od tego jak szybko się wciśnie palcem, chyba że pisze sama xd
każdy tutaj pisze o tym jakby pisał magisterki w wordzie na czas xd co do lepszego wykonania to chyba te normalne klawiatury też nie są złe, skoro po ponad 10 lat wytrzymują?
pytam bo ja mam tą samą na kablu za 30zł jakąś od czasu jak ją dostałem do komputera z komunii, więc z 13 lat
#przegryw
Mechaniki są spoko bo mają lepszy feel pracy, ale natomiast nie wyobrażam sobie klawy bez numerycznej zwłaszcza jak ktoś dużo robi w excu
@skazanynaprzegryw03: Trzymaj stare artefakty komputerowe. Może za 20 lat będą warte 10 000zł i jakiś kolekcjoner retro sprzętu kupi
@daunowix: myślisz że czerwone buty są szybsze lub zdrowsze? bo tak wynika z twojej wypowiedzi xd
Co do głośności to tylko jedna z opcji przycisków mechanicznych, ale te głośne akurat wymagają większej lekko siły do wciśnięcia przycisku oraz jest on rejestrowany w innym miejscu niż w klawiaturze membranowej. Ogólnie pomaga to
każdy tutaj pisze o tym jakby pisał magisterki w wordzie na czas xd co do lepszego wykonania to chyba te normalne klawiatury też nie są złe, skoro po ponad 10 lat wytrzymują?