Wpis z mikrobloga

Wiem, że gorycz wielka i powyzywać Mkhitarjana trzeba, ale dla mnie daleko mu było do negatywnej gwiazdy numer 1. Do czego zmierzam: Bale udowodnił, że nie jest wart pieniędzy, za które został sprowadzony do Realu.

#mecz #realmadryt
  • 11
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Sebeq92 : Po meczu, w którym trzeba było pokazać jaja i szarpnąć zespołem bez największej gwiazdy. Ale wiem, z Rayo Vallecano i Realem Valladolidem strzela.

@Czipsu: Ciekawe czemu nie przypomniałeś Benzemy. Może dlatego że w Madrycie wciąż żałują tego transferu.

Nie mówię, że Bale jest zły, po prostu nie jest to (być może JESZCZE) gracz pokroju Ronaldo.
  • Odpowiedz
@Kasztokles Jeżeli tak o to prosisz, to jak tu @Czipsu napisał, Bale (tak jak Modrić rok przed Bale'm) najpierw nie grał pod koniec poprzedniego sezonu w Spurs, potem przyszedł, kontuzja i dalej nie grał, ostatnie mecze były niezłe w jego wykonaniu, a patrząc na jego staty, to nawet bardzo.

Dalej koleżko - dziś zawiodło 8 zawodników w Realu (Modrić i Iker zdecydowanie na plus, Ramos nic takiego nie z----ł), a
  • Odpowiedz
@gadom71: Zgadzam się, każdemu zdarza się słabszy mecz. Że oprócz Modricia i Casillasa cały Real zagrał słabo też się zgadzam. Nie zmienia to mojego zdania, że 90 mln za Bale'a to gruba przesada. Gdyby Real odpadł we wczorajszym meczu, na pewno zostałby częściowo obarczony winą, i nie ma się co dziwić, skoro tyle kosztował. Kto wie, być może niedługo stanie się prawdziwie pierwszoplanową postacią Realu, póki co jest jednym z
  • Odpowiedz
@Kasztokles: No zastanów się, kogo obchodzi, że wg Ciebie Bale nie jest wart 90mln?

Inna sprawa to to, że jego statystyki bramki+asysty+wypracowane akcje są na bardzo wysokim poziomie, zwłaszcza biorąc pod uwagę, że jest on dopiero na papierze trzecim strzelcem Królewskich, bo więcej piłek dostaje Benzema i CR7. Jak można oceniać jakąś inwestycję po zaledwie 3/4 sezonu? CR7 na samym początku w Realu również nie potrafił sam wygrywać meczów i
  • Odpowiedz
@Donk_von_Fisher: Mam takie same prawo do swojej opinii co każdy użytkownik internetu. I nie chodzi mi o to czy się zwróci czy nie, ale czy kwota transferu była adekwatna do umiejętności piłkarza. Nikogo tym stwierdzeniem nie obrażam, więc równie dobrze mogę spytać jakie masz prawo do czepiania się mojej opinii?
  • Odpowiedz