Aktywne Wpisy
dzimmerman +145
Może mi ktoś wyjaśnić jak ta zmiana którą wypuściło CrowdStrike przeszło testy skoro skuteczność udupiania maszyn jest praktycznie 100 procent?
#informatyka #crowdstrike #microsoft #awaria
#informatyka #crowdstrike #microsoft #awaria
RobertPupica +256
2.5h trwała moja podroz komunikacja publiczna do rodziców, autem jadę 20min xddd just use komunikacja publiczna broooo taniej a czas prawie ten sam!
Lokal otwarty jakoś w tym tygodniu, serwuje makaron. Miejscówka typowo Instagramowa, na Insta faktycznie robi wrażenie, fancy filmiki, "parmesan wheel", ręcznie robiony makaron - dobra, idę tam ( ͡° ͜ʖ ͡° )つ──☆*:・゚
Lokal prosty, barowy, wystrój bez szału ale dość estetycznie. Zamawiam najprościej jak się da - bolognese (pic rel). Sam makaron jest przyzwoity, chociaż daleko mu do jakości restauracyjnej, ot przyzwoity, świeży, barowy makaron. Nie wiem czy we wszystkich daniach tak jest ale chyba tak - makaron jest domyślnie serwowany w sosie śmietanowym co w mojej ocenie powoduje, że w połączeniu z bolognese, te dwa smaki wzajemnie się redukują. W efekcie całość jest dość słabo wyrazista i mało intensywna jeżeli chodzi o smak - być może w innych wariantach wypada to lepiej. Mięso takie sobie, generalnie całość w miarę spoko ale bez szału
Tbh to spodziewałem się więcej smaku. Całość mogłaby uratować dobrej jakości oliwa, ale w karcie jako opcja za 4 zł widnieje wyłącznie truflowa :|
Wielkość porcji przeciętna, czas oczekiwania krótki (jak zamawiałem to nikogo nie było). Obsługa spoko, autentycznie miła i widać że zaangażowana (jeśli to dla kogoś ma znaczenie, to w całości anglojęzyczna)
Podejrzewam, że lokal będzie się cieszył popularnością, tym bardziej że widziałem już wzmiankę (jeszcze przed otwarciem) na blogu "Z widelcem po Wrocławiu", więc budżet na reklamę na pewno poszedł. Podejrzewam też że lada chwila i Majonezowy Golem "przypadkowo" tam trafi i będzie zachwalać ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Podsumowując, gdyby jedzenie było takiej jakości jak filmiki na Instagramie to byłoby super - niestety nie jest, ale i tak nie ma tragedii
#jedzenie71 #wroclaw
A gruby nie zachwalał specjalnie, hejtował boloński i jednorazowe sztućce.
@poszlemnaobkolo: jezu nie, oni sa tragiczni, carbonara u nich to sos smietanowy z boczkiem.