Posiadam interned od Inea i ostatnio w-------ą mnie na maxa (częste awarie, pakiet loss, dns). Pytanie czy ma ktoś doświadczenie z przesadki Inea->Orange (infra na fiberhost), do tego czytałem że można wynegociowac swoj GPON #inea #orange #internet #poznan
@liptonio: Po co ci ich DNS? Jedynie tv wymaga ichniejszego, ale po głębszej analizie można zastąpić statycznymi wpisami jeśli ktoś się uprze. Prościej na dekoderze ustawić statyka a na reszcie sprzętu mieć swój konfig
Jak ma być dobrze, jak na Tinder trafiam na samych kolesi w BMW 3 z 2008 roku, Renault Megane z 2006 r. albo Kia cee'd z 2013 bo: -on dojeżdża rowerem do pracy, -ma inne wydatki (a mieszka z rodzicami)
Pytanie czy ma ktoś doświadczenie z przesadki Inea->Orange (infra na fiberhost), do tego czytałem że można wynegociowac swoj GPON
#inea #orange #internet #poznan
@liptonio: Chyba chodzi ci że będziesz miał ONT i zapniesz swój router? Nie wiem jak dziś ale kiedyś na obcej zawsze dawali zewnętrzny
https://nasz.orange.pl/t5/Sie%C4%87-i-dost%C4%99pno%C5%9B%C4%87-us%C5%82ug/Czy-dostan%C4%99-ONT-do-%C5%9Bwiat%C5%82owodu-Orange-na-obcej-infrastrukturze/td-p/366963/