Aktywne Wpisy

kamil-tumuletz +130
„Polish jokes” to gotowy tytuł na dokument o tym, jak w Polsce przez trzy dekady wbijano ludziom do głowy, że trzeba się „cieszyć z roboty za grosze, bo inaczej gospodarka padnie”.
To jest groteskowy paradoks:
– państwo dogania Zachód wskaźnikami PKB,
– młodzi masowo emigrują, bo tutaj nie da się żyć za pensję,
– a w dyskusjach o podwyżce minimalnej wciąż dominuje retoryka januszexu: „jak podniesiecie, to ja zamknę firmę, bo się nie opłaca”.
To jest groteskowy paradoks:
– państwo dogania Zachód wskaźnikami PKB,
– młodzi masowo emigrują, bo tutaj nie da się żyć za pensję,
– a w dyskusjach o podwyżce minimalnej wciąż dominuje retoryka januszexu: „jak podniesiecie, to ja zamknę firmę, bo się nie opłaca”.
źródło: Zdjęcie z biblioteki
Pobierz
Idę na grzibki, nie znam się na tym to nigdy nie chodziłem, no za dzieciaka z wujkiem takim co się znal.
Moja mama wpoiła mi jakąś panikę przed grzybami, ona ma mykofobie jakas.
No i nie chodziłem bo się nie znam, ale znajomy sprzedał mi protip, jak nie znam jakiegoś grziba to sobie go wrzuce w chat GPT i on mie tego grziba zidentyfikuje i powie czy to borowik czy szatan jakiś.
Moja mama wpoiła mi jakąś panikę przed grzybami, ona ma mykofobie jakas.
No i nie chodziłem bo się nie znam, ale znajomy sprzedał mi protip, jak nie znam jakiegoś grziba to sobie go wrzuce w chat GPT i on mie tego grziba zidentyfikuje i powie czy to borowik czy szatan jakiś.

@FrasierCrane: od dawna nie ma w Polsce partii, która by dbała o dobro Polaków.
Od siebie dodam, że dostrzegam strategiczne korzyści członkostwa w UE, to uważam że sterując odpowiednio głosem możemy pokazać nowej KE (bo to ona sprawuje się facto władze, a nie PE), że nie zamierzamy bezkrytycznie przyjmować bezkrytycznie wszystkich dyrektyw i rozporządzeń....
@FrasierCrane: Kolejny z tą słabą propagandą. Żaden obowiązek. Większość ludzi nie ma pojęcia o polityce, ich obowiązkiem jest wtedy siedzieć w domu.
Bycia świadomym obywatelem to nie tylko przywileje, ale również obowiązki - od części nie uciekniemy, jak np. podatki, ale część jest opcjonalna, jak chociażby prawo do udziału w demokratycznych wyborach, z czego korzysta każdy to ma Rozum i Godność Człowieka.
Ale śmiało, siedźcie w domu
@FrasierCrane: No dokładnie, to jest PRAWO do głosowania.
@FrasierCrane: wskaż mi propolskich polityków, bo ja jakoś ich nie widzę
Wam to powinno się zrobić mini demokrację w najbliższym kręgu gdzie 5 najbliższych patusow i zulikow z okolicy decydowałoby o twoim całym życiu. Wszakże
Komentarz usunięty przez moderatora
@ExtraPensja: Możesz, ale nie dziw się jak ktoś zareaguje, bo gruba nie życzy sobie żebyś mówił do niej gruba, a czarnuch nie chce żebyś mówił o nim czarnuch.
Jeśli nie uszanujesz drugiej osoby, to nie wiń lewactwa za to, że jesteś śmieciem samolubnym i tak zostaniesz potraktowany.