Wpis z mikrobloga

Czy ktoś z tagu #polityka a głównie #pis może mi wytłumaczyc dlaczego zwraca się się do Kaczyńskiego per prezes. Kim on dla was jest? Czy po prostu jesteście jebnieci?
  • 13
  • Odpowiedz
Czy ktoś z tagu #polityka a głównie #pis może mi wytłumaczyc dlaczego zwraca się się do Kaczyńskiego per prezes. Kim on dla was jest? Czy po prostu jesteście jebnieci?

@Nakata: Yyy, nie wiem, co ci odpowiedzieć. A nie wpadła ci taka błyskotliwa myśl, że może zwracają się do niego Panie Prezesie, bo jest prezesem?
https://pis.org.pl/partia/wladze-ludzie
@BKZGlamrap: jw.
M4rcinS - > Czy ktoś z tagu #polityka a głównie #pis może mi wytłumaczyc dlaczego zwr...

źródło: Screenshot 2024-06-06 at 16-12-09 Władze Ludzie

Pobierz
  • Odpowiedz
  • 0
@M4rcinS: Hmmm... A nie wpadło ci czasem do głowy, że w Polsce jest dużo prezesów różnych firm. I też dużo prezesów różnych partii.
  • Odpowiedz
@M4rcinS: Hmmm... A nie wpadło ci czasem do głowy, że w Polsce jest dużo prezesów różnych firm. I też dużo prezesów różnych partii.

@Nakata: Otóż jesteś w dużym będzie. Zgodnie ze statutem, w partii Prawo i Sprawiedliwość na jej czele stoi prezes. Dla porównania - zgodnie ze statutem Platformy Obywatelskiej jest to przewodniczący, podobnie jak w partii Polska 2050. Zebrałem to na jednym obrazku, możesz sam zweryfikować, bo
M4rcinS - > @M4rcinS: Hmmm... A nie wpadło ci czasem do głowy, że w Polsce jest dużo ...

źródło: prezes

Pobierz
  • Odpowiedz
@Nakata nie wiem o co ci chodzi. Przed tym jak Tusk został premierem to zwracali się do niego panie przewodniczący. Do Kosiniaka też zwracali się panie prezesie bo jest prezesem psl.
  • Odpowiedz