Wpis z mikrobloga

#rysujzwykopem #rysunek hej, byłem ostatnio w sklepie plastycznym przy okazji i kupiłem sobie parę ołówków, kartki i inne drobne przybory i tak zaczęła się moja przygoda z rysunkiem ( ͡° ͜ʖ ͡°) interesuje mnie rysunek samymi ołówkami, docelowo portrety oraz fantasy, być może jakiś concept art - hobbystycznie, nie mam za wiele artystycznego talentu, ale szukałem dla siebie zajęcia i po kilku dniach łapie się na tym, że ciągle czytam, słucham i w wolnej chwili kreślę sobie i sprawia mi to frajdę. Jada do mnie już dwie książeczki na początek, jak za tydzień lub miesiąc mi się nie znudzi, to zainwestuje więcej. Natomiast mam pytanie - jakie kanały na YT oraz jakich artystów (aktywnych) na IG polecacie obserwować? Najlepiej PL, ale mogą byc też anglojęzyczni, chętnie sobie polurkuje pracę, może jakieś tipy i guidy. Dzięki :D
  • 4
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Działaj po swojemu, idź swoją drogą, sam szukaj artystów, naśladuj ich, testuj różne przybory, sprawdzaj co Ci leży, a co nie. Znajdź kierunek, który Ci się najbardziej podoba. A nade wszystko baw się przy tym beztrosko.
  • Odpowiedz
@Miglancu Strona Proko.com i jego kanał YT. Kopalnia wiedzy, są to zasadniczo płatne kursy, ale z mnóstwem materiału udostępnionego za darmo. Do fantasy warto poznać podstawowe zasady rysowania twarzy i postaci ludzkiej, podstawy anatomii zwierząt oraz rysowanie tekstur, bo w takich tematach często będą ci się pojawiać futra, pióra czy łuski.
  • Odpowiedz