Wpis z mikrobloga

#przegryw #gotowanie #pizza O kurrwica chuopy udało się, picca chuopska(kiełbasa żywiecka, ser gouda, kukurydza, pieczarki) sos na spód zrobiłem z tego co miałem na oko(koncentrat pomidorowy, oliwa z oliwek, sól, pieprz, woda) Wyszła spoko, co prawda wyciągnąłem według przepisu z neta po nieco ponad 6 minutach ale okazało się że ciasto jeszcze surowawe to wrzuciłem na kolejne 5 minut i już było ok, ciasto sztywne, zarumienione ze spodu chociaż mogło jednak minimalnie dłużej siedzieć w piecu. W smaku dosłownie jak z jakiejś średniej pizzeri, na tyle dobre że gdyby mi takie coś podali w lokalu to bym nie kręcił afery że gówno, jedynie z wyglądu jakby ktoś nasrał. Jestem usatysfakcjonowany z efektu mimo że było po drodze było kilka chwil zwątpienia i komplikacji, ale to do poprawy przy następnych podejściach.
Kernwaffe - #przegryw #gotowanie #pizza O kurrwica chuopy udało się, picca chuopska(k...

źródło: picc1

Pobierz
  • 7
  • Odpowiedz
  • 1
@programista3k: https://www.youtube.com/watch?v=kbUR9lW09ok Ciasto praktycznie 1:1 jak w tym poradniku, może minimalnie więcej mąki bo w trakcie ugniatania wydawało mi się zbyt lepkie i miękkie. Oczywiście zdaje sobie sprawę że przyjdzie jakiś pizzoman neofita i powie że ten przepis to gówno i nie tak się robi prawdziwą pizze ale według mnie jak na pizze domową dla przeciętnego zjadacza chleba jest jak najbardziej ok

@Kakoq Kukurydze tak o dodałem, nie przeszkadza
  • Odpowiedz