Wpis z mikrobloga

306 441 - 70 = 306 371

Średnia: 24km/h

Czas: 2:55h

No hej! (´ー`)

Fajnie pokręcić tak z rana.

Trasa podobna jak w niedziele, tym razem z kumplem.. Znowu Małopolska zaliczona.

Nie wziąłem drugiego bidonu i cierpiałem na brak wody. Co to jest 0,5l.. Wiatr po drodze momentami znowu nieprzyjemny, tym bardziej na tych wsiach.

Dużo zwierzyny dzisiaj po drodze. W lesie murckowskim 2 wiewiórki, później sarna, jakiś duży ptak: jastrząb/ymyszołów (coś w ten deseń, nie jestem pewien bo leciał daleko) walczył z wiatrem lecąc pod prąd, fajny widok. No i dużo boćków poprawiało sobie swoje gniazda. ;)

Kolano dalej boli, od niedzieli. Na szczęście posmarowałem nalewką więc rozgrzało i zaczęło boleć dopiero po 50tym kilometrze. ;)

#rowerowekatowice

#rowerowyrownik
źródło: comment_rexl2hIQYvqbL8WZMHhsmKDxrluF4qqy.jpg
  • 7
@Traviu: ej, bo będę musiał za niedługo dostać się z Ochojca do Imielina właśnie. Odcinek do Murckowskiej/Bielskiej znam. Tam potem do Lędzin i dalej na imielin się jakoś sensownie lasem jedzie? Bez aut, w miarę płasko i utwardzone?
@RRybak: Tak ofen lasem? To masz z początku dziury, strasznie nieprzyjemnie się jedzie, ale droga jest utwardzona no i trudno się na niej zgubić. Ale to trochę na około tak, kilka kilometrów więcej zrobisz lasem. ;)

Łatwiej jest asfaltem. Jak przecinasz Murkowską to potem masz taki odcinek kilka kilometrów fajnej prostej, dojeżdżasz do Wesołej, tam już jest więcej dziur bo to przy kopalni. Skręcasz za torami w prawo (i do góry),
@Traviu: znaczy, że jak po dziurach będą znowu dziury zamiast łat, to że się zgubiłem? ;)

No właśnie Beskidzka (na wesołą) jest fajna na motor czy samochód, ale raczej bym się tamtędy chyba nie wybrał rowerem - wolę jednak nadrobić kilomter, ale jechać se na lajcie. Tak patrzę, że na mapach google jest tzw. Droga Lędzińska, która przecina "beskidzką" jako "ścieżka rowerowa". Nikt jeszcze tego nie zreferował, a wygląda że da
@RRybak:

Haha, dokładnie.

No tak, tym szlakiem kiedyś jeździłem, teraz poznaje drogi wokół. ;) Drogi w rezerwacie murckowski prowadzące w stronę Lędzin są bardzo fajne. Bardzo ładny las no i dobrze się jeździ tam rowerem. Są wprawdzie rynny porobione przez traktory miejscami, które podczas zjazdów wiadomo, niezbyt bezpieczne są. Ale tak to super szlak.

Ta droga na Wesołą (ale ja nie mówię o Beskidzkiej tylko prostopadłej do niej) jest super jak
@Traviu: kiedyś mieszkałem przez krótką chwilę na Piotrowicach, to się jeździło... ale pamiętam też, że w tym lesie na Lędziny się zgubiłem : ] Ale to było lata temu. Teraz na upartego wyciągniesz google maps i wszędzie trafisz ;) (pochwalę się, że do samej Wisły trafiłem bez nawigacji :P tylko z mapami ;)

Kiedy jadę? Na mnie nie patrz - góra do maja :D Kupiłem se maszynę w "twoja merida" (widzę
@RRybak: Wiem, wiem gdzie. Kupowałem tam SPD swoje. ;) Nawet na mapie masz, że przejeżdżałem dzisiaj tamtędy.

Dla mnie 20km to rozgrzewka teraz. :D

Jakbyś chciał to daj znać. Mogę Ci pokazać te rejony i fajne drogi. ;)