Wpis z mikrobloga

#serwispc #monitor #monitory #pcmasterrace #elektronika #helpdesk #pc

Mirki zalałem monitor colą, nie dużo ale pech chciał, że wylała się akurat na przyciski sterujące nim, najpierw same się klikały i pojawiały się losowe rzeczy na ekranie i dioda zaczęła szwankować (sygnalizowała, że monitor jest wyłączony podczas gdy był włączony), a później wszystko zgasło i teraz się nawet nie chce włączyć :< Jest jakaś opcja na odratowanie go, czy już szukać nowego? Monitor to Iyama GE2488HS-B2. Dosyć stary już, ale byłem z niego zadowolony i szkoda mi kupować nowego :/
  • 2
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@nerfipro174: a wystarczyło po zalaniu wyłączyć go i wyczyścić zamiast dalej używać... Najprościej kupujesz to przekładasz swoją matryce i tyle, a najrozsądniej kupić nowy monitor bo tego naprawiać to iks de
  • Odpowiedz
  • 0
@Huntley: Dobra odpiąłem go całkiem, wytarłem to co się dało bez rozbierania go i włączył się, przyciski nie klikają się same, co prawda jeden w ogóle nie działa ale to do przeżycia, no i dioda z dwukolorowej zrobiła się rgb i miga na rózne kolory ( ͡° ͜ʖ ͡°) Ale póki działa to go poużywam, jak przestanie to kupie nowy
  • Odpowiedz