Wpis z mikrobloga

@Michael-Knight: serio masz takie słabe łącze? Już nie mówię o łączu 1000 megabitów choć to też nie jakieś nie wiadomo co, ale jakieś marne 300 megabitów Ci te 75 giga w pół godzinki pobierze...więc współczuję, że musisz zostawiać na noc :(
  • Odpowiedz
@fff112 jeśli to jest konsola to xbox nie pobierze szybciej niż 250 mbps, zazwyczaj jest poniżej 200 mbps.

Ja mam stabilnego gigabita i xbox korzysta z max 20% przepustowości ostatnio.
  • Odpowiedz
@fff112 ta. Widziałem screeny jak ludziom pobiera nawet gigsbitem ale nie wiem jak tego dokonać.

Nigdy nie widziałem szybszego pobierania niż 250 mbps i wygląda na to że jest to ograniczenie ze strony serwera.

W menu sieci można zrobić test i tam idzie max łączem, a pobieranie już ma kaganiec.
  • Odpowiedz
@Hajduszoboszlo dane są z forum mikrosoftu.
Każdy użytkownik ma blokadę w okolicach 200 mbps. Niektórzy pobierają szybciej ale nie ma na to rozwiązania które mógłby zastosować każdy.

Widziałem że można pobierać szybciej ale to są nieliczne przypadki i niektórzy też walą niezłą ściemę twierdząc że xbox im pobiera powyżej gigabita mimo że xbox ma gigabitowe łączę.

Wczoraj po południu pobierałem tomb raidera i nawet nie zbliżało się do 200 mbps.
  • Odpowiedz