Mirki, mam od roku Siemiensa EQ 500 i smak kawy jest do d--y. Czarna smakuje jak zwykła zalewajka, wali fusami (niezależnie od mocy i ml). Taki sam ekspres mam w pracy i smak kawy jest inny, z innych marek próbowałem i też jest zupełnie inna bajka. Oczywiście w pracy mam inne ziarna, ale próbowałem już wszystkiego (jasno palone, ciemno palone, drogie, tanie, nastawy młynka, ustawienia filtra, twardości wody). Ekspres oczywiście czyszczę, odkamieniam itd., wszystko zgodnie z instrukcją i komunikatami i już brak mi sił, bo nie chce mi się odsyłać tego na reklamację, którą pewnie odrzucą, a z zakupu jestem bardzo niezadowolony.
Może ktoś miał podobny problem albo wie w czym on tkwi?
Tak, kupiony w lipcu 2023. Odeślę go, choć znając moje szczęście, to nic nie wykryją i dostanę to z powrotem. Właśnie zrobiłem ze 20 kaw zmieniając nastawy młynka i niewiele to daje, choć na tym najdrobniejszym mieleniu widać i czuć różnicę w ciastku, to jest ona wg mnie nieznaczna no i kawa nadal smakuje jak fusy.
@ArchDelux: kawa powinna być bardzo drobna. Znajdź sobie gdzieś trochę mielonej do zalewajki, twoje to śrut. Pewnie młynkiem skręcą, by mielił drobniej.
Po miesiącu od wpisu ekspres wrócił z reklamacji. Zdaje się, że wymienili w nim bebechy, zatem mieliście rację - działał wadliwie. Z tego co widzę, to wymienili młynek, moduł oraz zaparzacz (połowę wartości ekspresu)?
Wczoraj szybka próba i różnica jest kolosalna - kawa nie smakuje już fusami, a ciasteczka w koszu są tak zbite, że nie rozpadają się. Dziękuję za pomoc i naprowadzenie.
Jakie były wasze ulubione mapy w CSie 1.6, które były bardzo rzadko grane na publicznych serwerach FFA, bo obecna tam dzieciarnia wybierała w kółko dusta2, inferno, nuke, westwooda? xD Moja to as_oilrig. Klimat wyjątkowy #cs16 #gry #staregry #nostalgia
Szef mnie wysłał z pracy do domu, bo fatalnie się czuję. Mam taki świszczący kaszel, boli mnie klatka piersiowa. Do tego w nocy było mi przeraźliwie wręcz zimno, by potem zrobić się gorąco. Jutro jadę do lekarza. Ciekawe co mi dolega? #zdrowie #pracbaza
Może ktoś miał podobny problem albo wie w czym on tkwi?
#ekspresdokawy #kawa #siemens
@Kulek1981
"Bardzo mocne" espresso (próbowałem 3x, za każdym razem taka sama kupa a nie cake), dalej na kolejnych fotkach kawa czarna doubleshot.
źródło: WhatsApp Image 2024-05-16 at 18.41.48
Pobierzźródło: WhatsApp Image 2024-05-16 at 18.41.49 (1)
Pobierzźródło: WhatsApp Image 2024-05-16 at 18.41.50
PobierzNa najdrobniejsze mielenie. :( To dlatego wychodzi taka lura. Może ekspres jest wadliwy.
Na tym najmniejszym oczku jest młynek ustawiony (to fotka z neta). Teraz znalazłem podobny problem tutaj: https://www.elektroda.pl/rtvforum/topic3938553.html
źródło: temp_file4552473849493123463
PobierzTak, kupiony w lipcu 2023. Odeślę go, choć znając moje szczęście, to nic nie wykryją i dostanę to z powrotem. Właśnie zrobiłem ze 20 kaw zmieniając nastawy młynka i niewiele to daje, choć na tym najdrobniejszym mieleniu widać i czuć różnicę w ciastku, to jest ona wg mnie nieznaczna no i kawa nadal smakuje jak fusy.
Po miesiącu od wpisu ekspres wrócił z reklamacji. Zdaje się, że wymienili w nim bebechy, zatem mieliście rację - działał wadliwie. Z tego co widzę, to wymienili młynek, moduł oraz zaparzacz (połowę wartości ekspresu)?
Wczoraj szybka próba i różnica jest kolosalna - kawa nie smakuje już fusami, a ciasteczka w koszu są tak zbite, że nie rozpadają się. Dziękuję za pomoc i naprowadzenie.
źródło: temp_file6814747586484400257
Pobierzźródło: temp_file2920622234935252174
Pobierz