Przymierzam się do gry w #tenis Chcialbym zakupic jakas rakiete dla nowicujsza i mysle o uzywanej rakiecie. Czy ktos moglby mi wskazac na co zwracac uwage lub jakie marki brac pod uwage, rakieta nie za miliony, moze byc i do 100 zl jak na poczatek.
@Miszcz_Joda: a jeśli chodzi stricte o uzwyki to jest to tego typu sprzęt, w którym raczej nie napotkasz ukrytych wad jak np. w autach. Jeśli masz trenera to trener powinien być w stanie Ci pomóc dobrać rakietę.
@Kurczak_w_sosie_slodko-kwasnym: nie mam trenera, sam bede sie uczyl ze znajomym ;] dzieki za link poczytam. @programista15cm nie wiem nic, dlatego pytam, ale mysle ze nie musze wydawac duzych pieniedzy na sam poczatek.
@Miszcz_Joda: da się, da się tylko pilnuj bardzo techniki. Na początku lepiej żebys dobrze nogami pracował przy odbiciu i nie trafił w pilke / wybil aut niż trafił w pole byle jak
#cokupic #sport #kiciochpyta #pytaniedoeksperta #pytanie
Wiesz w ogóle jaka rączka?
Ja do nauki kupiłem willson six one 95 , 289g, balans 33, naciag 18x20 za jakies 300zl na mega
@Miszcz_Joda: na powierzchnię glowki, do nauki teoretycznie się bierze większe niż 100 cali2.
Balans na główkę, bo łatwiej machac kosztem precyzji podkręcania (i tak nie umiesz podkręcać)
@Miszcz_Joda: chociaż na grupę się zapisz - to jest chyba 30zl czy coś... Jak się zle nauczysz ruchów to będziesz to miesiącami odkręcał
Mój chalupniczy forhend 6 msc odkrecalem, trening 2x w tygodniu
Jak trenera bierzesz w 3 osoby to jest taniej. Sa też grupy
Każdy się nauczy sam biegac i trafiac w pilke, ale granie na poziomie elementarnym czyli żeby utrzymać pilke w grze wymaga minimum techniki.
Jak zaczniesz się uczyć serwowania to zrozumiesz jak złożony to jest wzorzec ruchu