Wpis z mikrobloga

#ukraina
W skrócie
- Ukraińcy stracili podstawową linię obrony, która i tak była lipna, bo prawdopodobnie ktoś z-----ł pieniądze xD
- część jednostek wycofało się pod ostrzałem artylerii i bomb szybujących
- sciągnieto inne jednostki +
Kraken do załatania frontu, co się udało

Nie wygląda to dobrze dla Ukrainy.
s.....s - #ukraina 
W skrócie
- Ukraińcy stracili podstawową linię obrony, która i ta...

źródło: temp_file329727996355957395

Pobierz
  • 10
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@selflessness: Najgorzej brzmią moim zdaniem te jego oskarżenia o domniemane przekręty przy budowie umocnień polowych. Obawiam się że opuszczanie pozycji na skutek rus grzmocenia FAB-ami niestety będzie się zdarzało ukr coraz częściej. No i tutaj akurat to rozumiem. Jak wczoraj tam podobno po 12 FAB-ów rus jednocześnie zrzucali to jasne jest że ludzie mogą nie wytrzymać psychicznie.
  • Odpowiedz
  • 2
@Thorkill już ponad rok temu chwalono się zaminowaniem całej północnej granicy i budową fortyfikacji, a tu okazuje się lipa. Chociaż na FABY to i tak nic nie da, trzeba podciągnąć Patriota, którego nie ma.
  • Odpowiedz
chwalono się zaminowaniem całej północnej granicy

@selflessness: No właśnie wczoraj mi to najbardziej zgrzytało gdy czytałem jak rus zajmowali kolejne wioski przygraniczne. Ok pozycje właściwe są głębiej, bliżej granicy tylko przesłona jakaś to rozumiem. Ale tam powinno być pełno pól minowych, które powinny uniemożliwić rus takie szybkie zajęcie tych wiosek.
  • Odpowiedz
@Grooveer: Ma trały KMT-7 i pojazdy UR-77 Meteorit więc sprzęt bez rewelacji z czasów ZSRR. Rozminowywać można także za pomocą ostrzału artyleryjskiego ale to już trochę trwa i umożliwia drugiej stronie dołożenie ubytków po zakończeniu ostrzału.
  • Odpowiedz