Aktywne Wpisy

Erelius +1274
Nie no, ale po tym wpisie to jestem pewien, że ciocia Kasia to mickpl na multikoncie XD
#nieruchomosci
#nieruchomosci
źródło: Zdjęcie z biblioteki
Pobierz
wrednyroman +39
#nieruchomosci A może rzucić wszystko i wyjechać w Bieszczady?:/
źródło: Screenshot_20250422_190839_Chrome
Pobierz

hej. mam w mieszkaniu w bloku 2 technologie dostrczania internetu: kabel typu skrętka/kabel ethernet oraz kabel koncentryczny
kiedy montowałem internet okazało się że ta pierwsza technologia u mnie w mieszkaniu nie działa - brak jest sygnału ze skrzynki przyłączeniowej w piwnicy do mojego mieszkania
poddałem się z naprawą tego więc zainstalowałem internet na kablu koncentrycznym
niestety mam w mieszkaniu tylko jedno miejsce z którego taki kabel wychodzi i jest w salonie. Tam też monter podłączył modem. Wszystko fajnie ale jestem skazany na wifi
w pokoju oddalonym o 8-10 metrów internet na wifi jest spoko do korzystania ale w pewnym grach szczególnie multiplayer ping nie jest stabilny. potrafi być 50ms przez minutę a nagle spike do 200ms.
czy istnieje jakieś urządzenie - poza 10metrowym kablem - które może mi pomóc przybliżyć jakość internetu do takiego jaki byłby po kablu? np. coś co wpisam w gniazdko typu wifi extender i stąd ciągnę kabel do komputera?
Na takiej odleglosci zestawisz link 1Gbps bez problemu
źródło: st
Pobierz