Wpis z mikrobloga

Mam pytanie co do tego jak działa XTB. Wystawiłem 2 zlecenia kupna przed otwarciem marketu na pełne saldo wolnych środków (chciałem żeby kupił za tyle żeby nie zostało nic w gotówce). Wszystko się udało, XTB automatycznie kupiło na otwarciu ale po tym zakupie mam 0.79 euro balansu na miniuse. Nie wiem jak to jest możliwe, żeby przy zwykłym zakupie system puścił transakcję za więcej niż miałem wolnych środków. Muszę to teraz jakoś uzupełnić? Jak wygląda to w takiej sytuacji?
#gielda #xtb
  • 9
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 0
@banzi: Kupowałem ETFy, kilka pełnych jednostek + akcje ułamkowe żeby właśnie dobiło do pełnego salda, transakcje poszły w odstępach kilkunastu sekund więc tym bradziej nie wiem czemu system tak to puścił.
  • Odpowiedz
@Adix435: prawdopodobnie kupiło po możliwie najniższej cenie i kupiło kilka unitów po x i kilka kolejnych unitów wolnych w handlu po po x+coś i dla tego wyszło trochę więcej, ale czemu system puścił jak jesteś na minusie to nie wiem pisz do supportu
  • Odpowiedz
@dupasmoka @Adix435 miałem tak ostatnio napisałem do supportu, stało się tak bo zlecenie zrealizowało się po innej cenie niż miało się zrealizować c--j wie czemu dlatego jest debet, a czy masz to uzupełniać pewnie tak ale o to nie pytałem
  • Odpowiedz
via Android
  • 2
@dupasmoka @banzi @frytaa @Jamniki2
Tutaj odpowiedź od XTB:
Witam

stało się tak właśnie dlatego że zrobił Pan zlecenie za wszystkie dowolne środki po markecie. Wobec czego aby zlecenie zostało zrealizowane po dostępnych cenach i wielkości ustalonej w zleceniu , system zaciągnał minus na koncie w celu zrealizowania całej transakcji. Nie ma konsekwencji minusa na koncie, Zostanie on zneutralizowany po zamknięciu pozycji
  • Odpowiedz