Aktywne Wpisy
Yuri_Yslin +21
Przed chwilą czytałem tu dyskusję mirków i dowiedziałem się, że w stolicy potężny budowlaniec kasuje średnio koło 50k za wykończenie mieszkania 60m^2.
Z całym szacunkiem dla wszystkich obecnych na tagu mirków budowlańców, ale IKS DE. To pokolenie płatków śniegu naprawdę płaci Wam 25k miesięcznie za wiercenie i mizianie ścian/podłog klejem? xDDDD
Gdyby mi ktoś rzucił taką cenę, to bym go po prostu zabił śmiechem i zrobił to samemu. W czasach, gdy WSZYSTKO jest w internecie, pokazane na przykładach, a najgorsze, co może się stać po złym wykończeniu to krzywe płytki i nierówne kolory ścian, ludzie naprawdę aż tak nie szanują swoich pieniędzy?
Rozumiałbym
Z całym szacunkiem dla wszystkich obecnych na tagu mirków budowlańców, ale IKS DE. To pokolenie płatków śniegu naprawdę płaci Wam 25k miesięcznie za wiercenie i mizianie ścian/podłog klejem? xDDDD
Gdyby mi ktoś rzucił taką cenę, to bym go po prostu zabił śmiechem i zrobił to samemu. W czasach, gdy WSZYSTKO jest w internecie, pokazane na przykładach, a najgorsze, co może się stać po złym wykończeniu to krzywe płytki i nierówne kolory ścian, ludzie naprawdę aż tak nie szanują swoich pieniędzy?
Rozumiałbym
Minieri +104
As kier Livakovicia za faul na Lewandowskim
Mirror: https://streamin.one/v/b4373447
#mecz #meczgif #reprezentacja
Mirror: https://streamin.one/v/b4373447
#mecz #meczgif #reprezentacja
@Potworek69: Ciekawe dlaczego to robią
@Potworek69: niestety to ci politycy uznali że radykalizacja i skłócenie społeczeństwa to jedyne dzięki czemu pokonają przeciwników
@HrabiaTruposz Nie wiem, lecz się domyślam, natomiast nie usprawiedliwia to w żaden sposób aktów wandalizmów i mówię to jako osoba o raczej centrolewicowych poglądach..
@darek-jg Jeżeli tak rzeczywiście było to powinni uderzyć się w pierś i zmienić retoryce, nieozemy sobie teraz pozwolić na wewnętrzne spory w sytuacji, gdy za naszymi granicami jest wojna..
Spokój i dawanie pola manewru oraz wypowiedzi doprowadziła właśnie do takiego stanu jak mamy teraz, jedyna opcja to głośne NO PASARAN
Nie potrzebujemy kompromisu żadnego a przede wszystkim nie potrzebujemy żadnego uciszania, żadnej cenzury ani niczego takiego, potrzebujemy wolności słowa, niech nadają na siebie ale po równo, a nie, że jedni uciszają drugich a z 2 strony szykanują i ich nie można uciszyć.
Na tym polega tolerancja, mówisz sowim, ze tamci są s-----------i ale nic im nie robisz, nie nawołujesz do linczu, nie uciszasz, nie bijesz nic, po prostu wyrażasz swoje zdanie i akceptujesz, że oni myślą to samo o tobie.
Najgorsze jest właśnie myślenie twojego typu, ze oni mają się dogadać, jak go cholery ma się dogadać gość, który chce aborcji z katolikiem, który uważa aborcję za największe zło... mogą co najwyżej przemilczeć temat jeśli są w jednym pokoju (zakładając, że nie będą w nim
@voldi A gdzie ja pisałem o kompromisie? Oczywiście, że wolność słowa jest bardzo ważna i każdy może mieć inne zdanie, natomiast można to robić w bardziej cywilizowany i humanitarny sposób, a nie poprzez uliczna nawalankę albo huliganstwo..
Sam
@Potworek69 Może kiedyś, zobaczymy.
napisałbym również że Rodacy Kamraci ale to raczej traktuje jako kabarecik, kaktus rządzi ( ͡º ͜ʖ͡º)
@Potworek69: To w Polsce nie istnieje, jest tak marginalne, że szkoda gadać, nawet 1 przypadku dziennie nie ma w skali kraju, pewnie i tygodniowo nie będzie.
Równie dobrze możesz powiedzieć, ze nagminne są w Polsce morderstwa bronią palną, bo raz na ileś tygodni ktoś dostaje kulkę.
Nie ma u nas również mordobicia itd. jeszcze za mojego dzieciństwa, w latach 90 tak, za bycie gejem mogłeś zostać pobity nawet na śmierć w czarnym zaułku, za nie taka fryzurę, czy styl ubierania się, ale w chwili obecnej problem nie istnieje, wyimaginowałeś go sobie.
Statystycznie jest pomijalne, obecnie w Polsce podobnie jak na zachodzie robi się wyciszanie ludzi w mediach, banowanie kont, skracanie zasięgów etc, "cywilizowana" walka polegająca na cichej cenzurze ewentualnie ośmieszaniu z