Aktywne Wpisy

stanleymorison +161
Miałem głosować na Kandydata Obywatelskiego Karola Nawrockiego, ale gdy okazało się, że ku uciesze środowisk gejowskich, cały dzień przechowywał na podorędziu flagę LGBT, a następnie przemycił ją do studia, muszę oddać głos na Rafała Trzaskowskiego, który był wyraźnie zdegustowany otrzymanym upominkiem. Nie dla gejowskiej propagandy! Nie dla gejowskich symboli! Nie dla gejowskich agitacji!
#debata
#debata

źródło: IMG_3248
Pobierz
asdfiksowy +18
Nie wiem jak ludzie mogą pisać posty o tym że Nawrocki był gorszy od Trzaskowskiego (chodzi tylko o efekt telewizyjny)
Prawda jest taka że każdy nawalał w trzaskowskiego nawet Hołownia i Senyszyn, co dawało taki efekt dla oglądającego jakby był on rzeczywiście jakimś "złym" człowiekiem. Ponadto przy takim torpedowaniu nie radził sobie z pytaniami, jak to w przypadku polityków PiSu i PO wygląda po prostu nie odpowiadał na pytania (identycznie jak Nawrocki).
Prawda jest taka że każdy nawalał w trzaskowskiego nawet Hołownia i Senyszyn, co dawało taki efekt dla oglądającego jakby był on rzeczywiście jakimś "złym" człowiekiem. Ponadto przy takim torpedowaniu nie radził sobie z pytaniami, jak to w przypadku polityków PiSu i PO wygląda po prostu nie odpowiadał na pytania (identycznie jak Nawrocki).
W erze bare-metal wrzucałbym wszystko na jakiś VPS albo mały dedyk, pomęczył się z instalacjami środowisk uruchomieniowych, i spiął to Nginxem, podpiął DNS i bzikał... i oczywiście nie wiedziałbym na czas gdyby która usługa się wysypała ( ͡° ʖ̯ ͡°) ... ale w erze kontenerów pewnie można to zrobić jakoś sprawniej i stabilniej.
Da się bez wciągania w to Kubernetesa (albo i Open Shifta żeby było trudniej), i doktoryzowania się z platform chmurowych i szczegółów ich usług (np. w kwestiach dostępów sieciowych, podpięcia do nich domeny, trwałości bazy danych)? Do tego obciążeniowo klaster maszyn wydaje mi się przerostem mocy względem potrzeb (skoro pod względem wydajności wystarczyłby klasyczny dedyk). Może jakiś prostszy K3S wtedy, żeby przeskoczyć na prawdziwy K8S jak wzrosną potrzeby?
Jeszcze jakimś rozwiązaniem pośrednim wydaje mi się spięcie wszystkiego Docker Compose, ale pewnie są powody dla których nie słyszy się o takim rozwiązaniu produkcyjnie (⌐ ͡■ ͜ʖ ͡■)
Polecalibyście coś w takim układzie?
#devops #docker #kubernetes