Wpis z mikrobloga

Ekspresowe żeberka z grilla w słodko-ostrej marynacie. #mirkoprzepisypl #grillujzwykopem #gotujzwykopem

1 kg żeberek,
6 łyżek ketchupu ostrego,
6 łyżek musztardy,
3 łyżki miodu,
3 łyżki sosu sojowego,
3 łyżeczki słodkiej papryki,
2 łyżeczki ostrej papryki,
2 łyżeczki czosnku granulowanego,
2 łyżeczki soli,
1 łyżeczka pieprzu.

Jak zrobić najlepsze żeberka na grillu?

1. Pokrój żeberka na mniejsze porcje, jeśli są chude, to przygotuj porcje po dwie kostki. Nie wycinaj tłuszczu.

2. Przygotuj marynatę z podanych składników.

3. Posmaruj żeberka marynatą i schowaj do lodówki na co najmniej 4 godziny. Jeśli to możliwe marynuj mięso przez całą noc.

4. Smaż żeberka na dobrze rozgrzanym grillu, z obu stron, możesz je kilka razy posmarować resztą marynaty
SupreminTHC - Ekspresowe żeberka z grilla w słodko-ostrej marynacie. #mirkoprzepisypl...

źródło: 62b42c02d1a4a_o_medium

Pobierz
  • Odpowiedz