Aktywne Wpisy

splinter96 +85
Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...

HoroLive +15
Wynajmuje mieszkanie ok 3 lata, nagromadziłem tam pełno rzeczy, mam pełno książek, ubrań. Mieszkanie było puste, pokupowałem tam meble, łożko, pralke, lodówke, rolety, karnisze, jakiś dywan. Wszystko praktycznie urządzałem. (wszystko jest moje mam paragony). Właściciel mieszkania ogłosił, że mieszkanie idzie na sprzedaż.
Da się jakoś to zablokować? Co teraz z tymi rzeczami co kupiłem zrobić. Chodzę od rana zdenerwowany nie wiem co robić.
#nieruchomosci #kiciochpyta
Da się jakoś to zablokować? Co teraz z tymi rzeczami co kupiłem zrobić. Chodzę od rana zdenerwowany nie wiem co robić.
#nieruchomosci #kiciochpyta

źródło: 1000031043
PobierzWiem, odpowiadam na mema
@w9rT_wv_bIAn37l: jak napisać że nie wie się jak to działa oraz nie miało tego nigdy na głowie bez pisania tego wprost. ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@loczyn: a ponieważ?
@BennyLava: ja nie miałem w rękach i zdecydowanie nie zamierzam, natomiast w wystarczającym
@BennyLava: ponieważ patrzenie na stałą odległość powoduje wady wzroku. Dlatego wszyscy młodzi mają krótkowzroczność a rolnicy dalekowzroczność.
@El_Trufel: @inflacja_biedaku: nie tracą, ponieważ w headsecie nie ogniskujesz wzroku na powierzchni znajdującej się kilka centymetrów przed oczami. Weź książkę, przystaw ją sobie do nosa i spróbuj złapać ostrość na tekście. Nie dasz rady tego zrobić wcale, lub dłużej niż na paręnaście sekund. A wy sobie wyobrażacie, że gogle VR
@BennyLava: i ty mi mówisz o chłopskim rozumie. Masz konkretne opisy z czego wynikają dane zachowania i problemy, skoro uważasz że te prawidłowości nie mają tutaj przełożenia - podaj badania które to wykazały, może też się czegoś ciekawego dowiem.
@w9rT_wv_bIAn37l: ale chciałbyś badań które co wykazują? Że obraz w goglach ma zmienną ogniskową? To wynika z konstrukcji urządzenia. Że zmienna ogniskowa wymaga zmiennego skupienia soczewek oka i pracy mięśni? To wynika z optyki.
Można debatować nad wpływem nienaturalnie dużej ilości niebieskiego światła na wzrok czy ogólnie zbyt dużej
@BennyLava: podpisano, dr BennyLava, uniwersytet Michaiła Biaukova.
@loczyn: źródło? Chłopski rozum?
@Mihu_: To nie jest tak, że głównym niezdrowym elementem było patrzenie się godzinami w jeden punkt?
@loczyn: A wiesz, że odpowiadasz na odpowiedź na mema?
@El_Trufel: To by sugerowało, że gogle jak od Appla powinny poprawić wzrok ze względu na większą pracę mięśni oka.