Wpis z mikrobloga

mirki w #szczecin
zaczynam rozglądać się za mieszkaniem do kupienia. Ceny p-----o, ale gdzieś tam po dwóch latach wynajmu zaczęłam myśleć o swoim. Gdzie szukać? Patrzę na olxy, otodom czy gratka, ale nie ukrywam, że lipa. Może ktoś z was będzie wystawiał w najbliższym czasie coś dwupokojowego? Celuję w Niebuszewo, Niemierzyńska, Komuny Paryskiej, ale rozważę cokolwiek oprócz Skolwina, Golęcina czy Pomorzan. Próbuję znaleźć coś bez prośrednika, wiadomo ( ͡° ͜ʖ ͡°)

coś o mnie: najgorszy sort dla państwa, bezdzietna lambadziara przed 30 na działalności ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • 24
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@obsess: To w sumie zależy chyba ile masz sianka i czy developerka czy wtórny. Ja to zawsze przeglądam otodom/olx bo to w sumie ten sam portal jest (2 brandy ale jeden właściciel) - GRUPA OLX. Ewentualnie szukam inwestycji i sprawdzam bezpośrednio na ich stronach.

Co do inwestycji to ciężko powiedzieć. Jeśli chodzi o developerke - na górnym stołczynie sporo budują, komunikacyjnie bywam tam różnie, ale mają ruszyć ostatni etap trasy
  • Odpowiedz
  • 0
@vviktor123488: myślę, że koło 400k plus minus. Bliżej 500k rata kredytu plus czynsz i opłaty pochłoną za dużo z budżetu domowego. Celuje w wtórny, chciałabym coś w kamienicy. Przy deweloperce za 400k to kupię stan deweloperski 40 metrów. A we wtórnym potencjalnie można zamieszkać i robić w czasie rzeczy, jeżeli oczywiście będzie w miarę sensownym stanie. Bukowo, górny stołczyn te okolice to znam, bo moi rodzice tam mieszkają, w teorii
  • Odpowiedz
@obsess:

A we wtórnym potencjalnie można zamieszkać i robić w czasie rzeczy

Szczerze jak słysze takie rzeczy to przewracam oczami. Bardzo ciężko jest coś takiego robić sensownie - chyba że mówimy o odmalowaniu, czy nowych meblach w kuchni - tak zwany remont na urlopie ze "szwagrem". Znam kilku znajomych którzy kupili mieszkania tak jak ja z 6 lat temu i do dzisiaj skończył remont może jeden - w tym czasie koszty materiałów i robocizny poszło z 2-3 razy do góry - taniej było wziąć kredyt wtedy odrazu i zrobić mieszkanie na full aczkolwiek rozumiem że czasem budżety na to nie pozwalają. Teraz też raczej ceny nie będą tak zapierdzielać, wiec przy tych warunkach jest to jakiś
  • Odpowiedz